spot_img

Η Wayne Taylor Racing νίκησε τις 12H του Sebring

Η WTR ήταν αυτή που επικράτησε και στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, τις 12H Sebring και έκανε το δύο στα δύο σε έναν αγώνα γεμάτο δράση.

Ο Ricky Taylor πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού στις 12H του Sebring με το #10 Cadillac DPi αγωνιστικό μπροστά από τον Jao Barbosa για να δώσει την νίκη στην ομάδα του. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την WTR μετά και τις 24H της Daytona, που σημαίνει πως η ομάδα κέρδισε τις 36H της Florida. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που μία ομάδα κερδίζει τους δύο πρώτους αγώνες.

Μαζί με τον Ricky, εντυπωσιακή εμφάνιση έκαναν οι team mates του Jordan Taylor και Alex Lynn, με τον δεύτερο να κάνει το καλύτερο ντεμπούτο  που μπορούσε στο πρωτάθλημα της IMSA.

Στην 2η θέση βρέθηκε το #5 Cadillac DΡi των Barbosa, Albuquerque και  Fittipaldi για την ομάδα Action Express, όπου έδωσε μεγάλη μάχη με το αγωνιστικό της Wayne Taylor, όμως λίγο η συνολική ταχύτητα, λίγο η υπερβολική κατανάλωση καυσίμου, δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να παλέψουν για τη νίκη. Το θέαμα όμως που προσέφεραν ήταν εντυπωσιακό με την μεταξύ τους διαφορά στην τελική κατάταξη να είναι 13.614 δευτερόλεπτα. Στην 3η θέση βρέθηκε το #31, πράγμα που σημαίνει πως η Cadillac έκανε το απόλυτο 1-2-3 στις θέσεις του βάθρου.

Στην κατηγορία των πρωτοτύπων ήταν ένας αγώνας με πολλά προβλήματα αξιοπιστίας για τα LMP2 και τα DPi, με τα αγωνιστικά της ESM να εγκαταλείπουν από μηχανικά προβλήματα.  Δυστυχώς δεν ήταν η μόνη ομάδα, καθώς τα δύο Mazda, η Visit Florida Racing, η PR1/Mathiasen Motorsports, αλλά και η Rebellion Racing που είχε πάρει την pole position αναγκάστηκαν να ξοδέψουν αρκετή ώρα στα pits.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην κατηγορία Prototype Challenge, η Performance Tech Motorsports με το #38 Oreca FLM09 των James French, Pato O’Ward και Kyle Masson πήρε τη νίκη στην κατηγορία, με μία εντυπωσιακή 6η θέση στη συνολική κατάταξη.

 

Στην GTLM η Corvette ήταν η μεγάλη έκπληξη του αγώνα, καθώς ο Antonio Garcia με τη #3 C7.R έδωσε τη τρίτη συνεχόμενη νίκη στην ομάδα του στο Sebring, μαζί με τους Jann Magnussen και Mike Rockenfeller. Η επίθεση της Chevy ήρθε μετά την δύση του ηλίου, καθώς οι συνθήκες βόλευαν το αυτοκίνητο και οι οδηγοί είχαν καλύτερο ρυθμό, πήραν τη πρωτοπορία με λιγότερο από μία ώρα να απομένει και δεν απειλήθηκαν μέχρι το τέλος.

Στην 2η θέση βρέθηκε το #66 Ford GT των Joey Hand, Dirk Mueller και Sebastien Bourdais, οι οποίοι ήθελαν τη νίκη ώστε να κάνουν το τρία στα τρία στους μεγάλους αγώνες αντοχής, μετά τη νίκη στο Le Mans το 2016 και τη νίκη στις 24H της Daytona τον προηγούμενο μήνα. Στην 3η θέση βρέθηκε η #62 Risi Competizione Ferrari 488, μετά από προσπέρασμα στον τελευταίο γύρο στο #67 Ford.

Μεγάλος άτυχος της κατηγορίας ήταν ο Patrick Pillet, o οποίος ήταν ο ταχύτερος στα τελευταία στάδια του αγώνα με την #911 Porsche. Όμως ένα κλατάρισμα εμπρός αριστερά και ένα λάθος στα pit, εξαφάνισαν κάθε ελπίδα για νίκη στους Γερμανούς.

Στην GT Daytona, όλα πήγαν ρολόι για τους Jeroen Bleekemolen, Ben Keating και Mario Farnbacher, καθώς πήραν τη μεγάλη νίκη με την #33 Mercedes AMG GT3 της Riley Team AMG. Στην 2η θέση βρέθηκε η #63 Ferrari της Scuderia Corsa των Alessandro Balzan, Christina Nielsen και Matteo Cressoni. Το βάθρο συμπλήρωσε η SunEnergy1 Racing, με τον Tristan Vautier να κάνει μία τρομερή αντεπίθεση στους τελευταίους γύρους από την 8η θέση.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles