spot_img

6H Shanghai Race: Αγχωτικό 1-2 της Toyota στη βροχή

Η Toyota έκανε ακόμα 1-2 στις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν στον αγώνα, με την Aston Martin θριάμβευσε στη GTE-Pro.

Οι Mike Conway, Kamui Kobayashi και Jose Maria Lopez στο #7 TS050 Hybrid πήραν τη νίκη σε έναν ανατρεπτικό αγώνα με περιορισμένη δράση, καθώς η βροχή και τα Safety Car έκαναν τη κατάσταση πολύ δύσκολη. Στη τελευταία ώρα, η διαφορά από το #8 έπεσε από το μισό λεπτό στα 3s, αλλά ο Conway κατάφερε να κρατηθεί μπροστά σε μια πολύ ωραία μάχη και έδωσε τη δεύτερη νίκη στο πλήρωμα, βάζοντας φωτιά στο πρωτάθλημα. Ο Kazuki Nakajima μαζί με τους Fernando Alonso και Sebastien Buemi δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στο κορυφαίο σκαλί και έμμειναν στη 2η θέση για μόλις 1.4s στα τελικά αποτελέσματα, όμως έκαναν το 1-2 για την Toyota. Στην 3η θέση βρέθηκε το #11 των Mikhail Aleshin, Jenson Button και Vitali Petrov, με το αγωνιστικό της SMP Racing να δίνει για πολλές ώρες μάχη με τα δύο Toyota.

Στην 4η θέση, 16.4s πίσω από το #11 έμεινε το #1 των Andre Lotterer, Neel Jani και Bruno Senna, με το αποτέλεσμα αυτό να είναι ο πρώτος τερματισμός της Rebellion Racing εκτός βάθρου. Την πρώτη 5άδα έκλεισε το #3 που είχε ατύχημα στα πρώτα στάδια, ενώ το #10 της Dragonspeed ήταν το τελευταίο LMP1 που τερμάτισε τον αγώνα. Το #17 είχε ατύχημα τη τελευταία ώρα και οδηγήθηκε σε εγκατάλειψη, ενώ το #4 της ByKolles πήρε φωτιά την 5η ώρα.

Στην LMP2, η Jackie Chan DC Racing πήρε τη νίκη χάρη στους  Gabriel Aubry, Stephane Richelmi και Ho-Pin Tung στο #38. To παράδοξο της υπόθεσης ήταν το γεγονός πως τερμάτισαν πίσω από τους νικητές της GTE-Pro και στην 8η συνολικά. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε το #31 της Dragonspeed, ενώ το βάθρο έκλεισε η Signatech Alpine με το #36.

Στην GTE-Pro, η Aston Martin Racing πανηγύρισε τη πρώτη της νίκη με τη νέα Vantage, κάνοντας έναν εξαιρετικό αγώνα και τερματίζοντας στην 7η θέση στη συνολική κατάταξη. Οι πρωταθλητές του 2016, Marco Sorensen και Nicki Thiim με το #95 άντεξαν στη βροχή, κάνοντας μια φανταστική εμφάνιση και θριάμβευσαν στη Shanghai. Στην 2η θέση στη κατηγορία ολοκλήρωσε η #91 Porsche 911 RSR των Richard Lietz & Gimmi Bruni ενώ το βάθρο έκλεισε η #92 Porsche δίνοντας πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Στην 4η θέση έμεινε η #97 Aston Martin λίγο πίσω από τις δύο Porsche, σχεδόν ένα λεπτό μπροστά από την #51 Ferrari και την #81 BMW. Ακολούθησε το #67 Ford, η #71 Ferrari, το #66 Ford, με την #64 Corvette να είναι στην 10η θέση στη κατηγορία μπροστά από τη #82 BMW.

Στην GTE-Am, η Porsche έκανε το 1-2-3 σε έναν αγώνα απόλυτης κυριαρχίας, όμως οι Matt Campbell, Julian Andlauer και Christian Ried στο #77, με την Dempsey Proton να κάνει το 1-3 έπειτα από την ανακοίνωση αποκλεισμού από τους προηγούμενους αγώνες. Στο μεσαίο σκαλί έμεινε η #56 Porsche της Team Project One.

Ο αγώνας ξεκίνησε υπό βρόχινες καιρικές συνθήκες και μέχρι τη συμπλήρωση 3 ωρών αγώνα, είχαμε αρκετές κόκκινες σημαίες, πολλά SC και μόλις 10 γύρους υπό πράσινη σημαία. Στο δεύτερο μισό, ο καιρός άνοιξε λίγο και επέτρεψε στη διεξαγωγή του, δίχως να τεθεί κίνδυνος ματαίωσης, όμως τα SC ήταν αρκετά, με το τελευταίο να αποχωρεί με κάτι παραπάνω από 15 λεπτά να απομένουν.

Επόμενος αγώνας για το WEC είναι πλέον τον Μάρτιο του 2019 στο Sebring της Φλόριντα.

Αποτελέσματα: 6Η Shanghai

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles