spot_img

Αγώνας sprint ανάμεσα στις αλλαγές που προτάθηκαν στο Strategy Group

Το Strategy Group της F1 συνεδρίασε πριν μερικά 24ωρα, με τα αφεντικά της Force India να αποκαλύπτουν το περιεχόμενο των προτάσεων που έπεσαν στο τραπέζι.

Η Liberty Media θέλει να κάνει ολικές αλλαγές στο σπορ, σε μια προσπάθεια ώστε να γίνει ολοένα και πιο γνωστό στο απλό κοινό. Τους τελευταίος 18 μήνες έχουμε δει ορισμένες από τις αλλαγές, με μια πολύ σημαντική να είναι η αλλαγή στο λογότυπο της F1.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε ακούσει πολλά σενάρια όσον αναφορά το μέλλον του σπορ, με το επόμενο σετ κανονισμών, τόσο στον σχεδιασμό, την αεροδυναμική και τις κινητήριες μονάδες να τίθενται σε ισχύ το 2021. Εκεί, προγραμματίζεται να γίνει αλλαγή και στον πυρήνα της F1.

Όπως αποκάλυψαν οι Vijay Mallya και Otmar Szafnauer, στο Strategy Group που έλαβε χώρα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η εφαρμογή ενός αγώνα sprint που θα διεξάγεται το Σάββατο. Επιπλέον, συζητήθηκε αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής των κατατακτήριων δοκιμών και τέλος στο τραπέζι έπεσε και αλλαγή στο σύστημα βαθμολόγησης. Το σχέδιο προβλέπει τα πρώτα 15 μονοθέσια να βαθμολογούνται από τα 20, με τις ιδέες αυτές να φαίνεται πως θα αλλάξουν εντελώς το άθλημα.

Όπως αποκαλύφθηκε επίσης, στο Strategy Group τέθηκε ένα γκάλοπ στο οποίο συμμετείχαν 7.000 άτομα και κλήθηκαν να απαντήσουν στο πως θα άλλαζαν τους κανονισμούς του σπορ.

Ο Szafnauer δήλωσε αρχικά.

Υπήρξαν κάποια πράγματα που μας παρουσίασαν στο Strategy Group και εμείς έπρεπε να πούμε τις απόψεις μας. Πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά και τίποτα δεν είναι τελικό. Υπήρχε ένας κατάλογος με αλλαγές που μας παρουσίασαν. Αλλαγή στο σύστημα κατατακτηρίων, αλλά και να βάλουμε ένανα αγώνα sprint τα Σάββατα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αν βάλεις έναν αγώνα sprint, τι σημαίνει αυτό για τον κύριο αγώνα; Δεν μειώνει την αξία του;  Υπάρχουν πολλοί παράμετροι. Μπορεί το σύστημα αυτό να δουλεύει στην F2, αλλά δεν πιστεύω το ίδιο και για την F1.

O Mallya από τη μεριά του, μίλησε και για τη πρόταση αλλαγής στο σύστημα βαθμολόγισης και έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Ένα ακόμα πράγμα που συζητήθηκε, ήταν η αλλαγή στο σύστημα με το οποίο οι οδηγοί βαθμολογούνται. Εξετάζουν για το αν όλα τα μονοθέσια πρέπει να παίρνουν έναν βαθμό εάν ολοκληρώσουν τον αγώνα. Μια άλλη πρόταση είναι από τους 10 που βαθμολογούμε, να πάμε στους 15. Όλες οι συζητήσεις αυτές έγιναν. Το πρόβλημά μου εμένα όμως είναι πως πληρώνουμε στο παράβολο συμμετοχής τον κάθε βαθμό που σκοράρουμε και πρέπει να εξεταστεί επίσης.

Οι αλλαγές αυτές που συζητήθηκαν δεν είναι τελικές φυσικά, όμως είναι γεγονός ό,τι τα τελευταία χρόνια γίνονται αλλαγές στο σπορ με βάση το τι ζητάνε οι οπαδοί του.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles