spot_img

Ακυρώνεται και επίσημα το GP Αυστραλίας

Το GP Αυστραλίας της F1 ακυρώνεται λίγες ώρες πριν την έναρξη των ελεύθερων δοκιμών, έπειτα και από κρούσμα σε εργαζόμενο της McLaren.

H F1, μαζί με τις ομάδες και τον διοργανωτή του Grand Prix αποφάσισαν πως το GP Αυστραλίας δεν θα πραγματοποιηθεί για το 2020, με την πανδημία του κορωνοϊού να είναι ο κύριος λόγος. H ομάδα της McLaren ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από το GP Αυστραλίας, μετά από θετικό τεστ κορονοϊού σε εργαζόμενό της, το οποίο είχε απομονωθεί τα τελευταία 24ωρα.

Οι ομάδες έμειναν απογοητευμένες και δεν ήθελαν να ξεκινήσει ο αγώνας, με την FiA όπως λένε οι πληροφορίες να δέχεται την ακύρωση της πρεμιέρας, εφόσον η πλειοψηφία τους δεν επιθυμεί την διεξαγωγή του.

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Lewis Hamilton, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης πως ήταν σοκαρισμένος που ο αγώνας θα διεξαγόταν και επιτέθηκε στους διοργανωτές και την F1, λέγοντας πως όλα γίνονται για τα λεφτά και μόνο. Από την άλλη, ο Sebastian Vettel είχε δηλώσει πως οι ίδιοι οι οδηγοί μπορούν να λάβουν δράση για να μην γίνει ο αγώνας.

Ανανέωση

H εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να φέρει σειρά ανατροπών στο πρωτάθλημα και να δούμε το Μπαχρέιν να αναβάλλεται επίσης, ενώ ήδη έχουμε καλύψει πως το GP στο Βιετνάμ θα αναβληθεί προσωρινά. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το πρωτάθλημα να ξεκινά τον Μάιο στην Ολλανδία και το Zandvoort και το καλεντάρι θα υποστεί επιπλέον αλλαγές ώστε να φιλοξενήσει όσους περισσότερους αγώνες γίνεται.

O Lando Norris σε λογαριασμό του στα social media έκανε αυτή την ανάρτηση:

Σύμφωνα με tweet στα social media, οι διοργανωτές του αγώνα έστειλαν στους ανθρώπους της πίστας το παρακάτω μήνυμα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το αφεντικό της F1, Chase Carrey, καταφθάνει στη πίστα για να συναντηθεί με τον Ross Brawn και να ανακοινώσει την ακύρωση του αγώνα. Την ίδια στιγμή πληροφορίες θέλουν τους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen να έχουν φύγει με πρωινή πτήση από την Αυστραλία.

Σύμφωνα με τον Chris Medland, υπήρξε ψηφοφορία από τις ομάδες σχετικά με το αν επιυθμούν να διεξαχθεί ο αγώνας.

Η επίσημη ανακοίνωση της F1:

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles