spot_img

Αλλαγές στα ελαστικά ζητούν (και) οι οδηγοί της Mercedes

Οι Valtteri Bottas και Lewis Hamilton μίλησαν για την αλλαγή που πρέπει να γίνουν στα ελαστικά στο μέλλον, ώστε να μην ξοδεύουν τον αγώνα τους κάνοντας συντήρηση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε οδηγούς να παραπονιούνται για τα ελαστικά της Pirelli, μιας και κάθε νέα χρονιά έρχονται νέα δεδομένα. Φέτος είδαμε σε τρία GP να χρησιμοποιούνται ελαστικά με διαφορετική δομή, πράγμα που είχε διαφορετικό αποτέλεσμα ανά μονοθέσιο.

Στους τελευταίους όμως αγώνες, η φθορά των ελαστικών είναι ένα μεγάλο αντικείμενο συζήτησης, πράγμα που αναγκάζει τους οδηγούς να μην πιέζουν στο όριο. Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes ήταν αυτός που μίλησε για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Πρέπει να κάνουμε διαχείριση ελαστικών σε όλους τους αγώνες. Όμως ειδικά στους τελευταίους κάνουμε περισσότερο λόγω μεγαλύτερης φθοράς. Όταν φτάσουμε σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, ξέρουμε τι θα συμβεί σε κάποιο σημείο. Οπότε δεν πιέζουμε για να μην ξεπεράσουμε τις θερμοκρασίες αυτές και κάνουμε συντήρηση. Σε μερικές πίστες όπως η Suzuka όταν έχεις υψηλές θερμοκρασίες, με τέτοιες δυνάμεις να ασκούνται είναι τρομερά δύσκολο. Μερικές φορές νιώθεις σαν να πηγαίνεις μια απλή βόλτα, κάτι το οποίο δεν είναι το ιδανικό. Αν κάνεις ένα pit-stop και πηγαίνεις flat-out είναι πιο διασκεδαστικό, αλλά αυτό πλέον είναι πρόβλημα για όλους.

Ο Hamilton από την άλλη έδωσε μια ακόμα πλευρά του ζαριού, μιας και για τον ίδιο τα ελαστικά που είδαμε σε Μ. Βρετανία, Γαλλία και Ισπανία είναι η λύση για της ομάδες.

Πιστεύω πως η Pirelli έχει κάνει πολύ καλή δουλειά φέτος. Τα μονοθέσια είναι ταχύτερα από ποτέ, έχουμε περισσότερη κάθετη δύναμη και περισσότερη ενέργεια μεταφέρεται στα ελαστικά. Επιπλέον κάθε φορά που βελτιώνουν τα ελαστικά, βελτιώνουμε το μονοθέσιο και έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τη φθορά. Έχουν όμως το ελαστικό με το πιο λεπτό πέλμα που είχαμε νωρίτερα φέτος που δεν είχαμε δει τέτοια φθορά. Δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν το χρησιμοποιούμε ακόμα φέτος, αλλά είμαι σίγουρος πως θα δούμε κάτι τέτοιο του χρόνου.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles