spot_img

F1: Αλλαγές στη πίστα του Hanoi για το GP Βιετνάμ

Οι διοργανωτές του GP Βιετνάμ ανακοινώνουν επέκταση της πίστας του Hanoi, με τις εργασίες για την ολοκλήρωσή της να είναι εντός προγράμματος.

Το πρώτο GP στη χώρα του Βιετνάμ είναι γεγονός και η F1 θα ταξιδέψει για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2020, δίνοντας μας μια πρώτη γεύση από τη νέα πίστα αρκετά νωρίς μέσα στη σεζόν. Η κατασκευή της πίστας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, όμως παραμένουν διάφορες εργασίες οι οποίες παραμένουν, αλλά σύμφωνα με τους διοργανωτές βρίσκονται εντός προγράμματος.

Μια αλλαγή όμως η οποία ανακοινώθηκε είναι στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, καθώς για λόγους ασφαλείας έχει προστεθεί μια επιπλέον στροφή φέρνοντας το συνολικό αριθμό στις 23, ενώ το μήκος της πίστας μεγαλώνει επίσης.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η πίστα του Hanoi έχει δεχθεί πολλές επιρροές από πίστες που είναι ή έχουν περάσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το πρώτο κομμάτι της πίστας, ιδιαίτερα οι στροφές 1-4 έχει εμπνευστεί από το πρώτο κομμάτι του Nurburgring. Οι στροφές 12-15 έχουν πάρει τη μορφή τους από το ανηφορικό κομμάτι της Massenet του Μονακό, ενώ οι στροφές 16-19 αντικατοπτρίζουν τις στροφές από το πρώτο κομμάτι της πίστας της Suzuka. Επιπλέον, η είσοδος και η έξοδος από το pit-lane έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε η διάρκεια αλλαγής ελαστικών και διέλευσης να είναι μικρή, πράγμα που μπορεί να φέρει πολλαπλές επιλογές στρατηγικής.

Πέρα από τα τεχνικά κομμάτια έχουμε και δύο πολύ μεγάλες ευθείες, με τη δεύτερη να έχει μήκος 1.5 χιλιόμετρα και τα προσπεράσματα αναμένονται πολλά για τον τρίτο αγώνα της χρονιάς.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles