spot_img

Alonso: «Από τις πιο σημαντικές νίκες της καριέρας μου»

Ο Fernando Alonso μαζί με τους Kazuki Nakajima και Sebastien Buemi ήταν οι μεγάλοι θριαμβευτές στη πρώτη και ιστορική νίκη της Toyota στις 24H του Le Mans.

O Ισπανός στο τιμόνι του #8 TS050 Hybrid ήταν εντυπωσιακός στο ντεμπούτο του στον θρυλικό αγώνα και, με το stint του κατά τη διάρκεια της νύκτας που μείωσε τη διαφορά από τα 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα στα 48, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη νίκη του αγωνιστικού. Μετά τον αγώνα ήταν εκστασιασμένος με τη προσπάθεια, την προετοιμασία και τον θρίαμβο της ομάδας του που έκανε το 1-2.

Είναι μια ιστορική ημέρα. Είναι μια από τις πιο σημαντικές νίκες της καριέρας μου. Το να είμαι τόσο ανταγωνιστικός και να μπορώ αν προσαρμοστώ τόσο γρήγορα σε διαφορετικά αγωνιστικά με σπεσιαλίστες οδηγούς, με κάνει πολύ περήφανο. Θα κοιμάμαι με το τρόπαιο, όπως έκανα και με αυτό του Spa. Eίμαι περήφανος για τη δουλειά που κάναμε για να κατακτήσουμε αυτόν το τίτλο. Ήταν δουλειά 6-7 οδηγών η νίκη σήμερα, από τις δοκιμές 36 ωρών σερί της Aragon στο σήμερα. Σας ευχαριστώ όλους. Ευχαριστώ την ομάδα της Toyota που το έκανε όλο εφικτό. Ήμασταν πανέτοιμοι για τον αγώνα και δεν υπήρξαν εκπλήξεις. Μπορεί να έδειξε εύκολο, αλλά δεν είναι.

Στη συνέχεια, ο Alonso δήλωσε πως δεν πρόκειται να σταματήσει από το WEC τώρα που κέρδισε τις 24H του Le Mans, καθώς τώρα ο στόχος του είναι να γίνει και πάλι Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Δεν υπέγραψα με την Toyota μόνο και μόνο για να ζήσω την εμπειρία του Le Mans. Υπέγραψα για ολόκληρη την Super Season διότι θέλω να παλέψω για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.   

Ο Kazuki Nakajima από τη μεριά του, ήταν κι εκείνος πανετυχής μετά τον θρίαμβο της ομάδας του, με μία νίκη που επιτέλους ήρθε για την Toyota.

Είναι ένα τέλειο συναίσθημα. Πέρασε πολύς καιρός. Καταφέραμε να τερματίσουμε δίχως δυσκολίες και πιστεύω πως αξίζαμε και με το παραπάνω αυτή τη νίκη. Το να κερδίσουμε τον αγώνα ήταν όνειρο της Toyota από το 1985 και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος να εκπροσωπώ όλον τον κόσμο που έχει δουλέψει για την ομάδα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles