spot_img

Alonso: «Μεγαλύτερος αγώνας το Indy 500 από το Μονακό»

Ο Fernando Alonso πιστεύει πως είναι καλύτερο για τον ίδιο να αγωνιστεί φέτος στο Indy 500 με την Andretti, παρά στο Μονακό με την McLaren.

Ο Ισπανός οδηγός βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να πάρει μία γεύση από Indy Car. O Alonso δεν θα αγωνιστεί φέτος στο GP του Μονακό για χάρη του Indianapolis 500 και τη θέση του θα πάρει ο Jenson Button.

O ίδιος αναγνωρίζει πως οι στενοί δρόμοι του Πριγκιπάτου είναι η καλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Όμως προτιμά φέτος να τρέξει στον έναν εκ των τριών αγώνων που συνθέτουν το λεγόμενο Triple Crown.

«Το Μονακό είναι ένας αγώνας στον οποίο προετοιμάζομαι όλη τη χρονιά, καθώς το μονοθέσιο θα είναι πολύ δυνατό εκεί. Το γεγονός πως είναι την ίδια μέρα με το Indy 500 είναι λυπηρό, όμως έχω περισσότερα να κερδίσω παρά να χάσω. Στο Μονακό, αν είσαι στη πρώτη 5άδα ή και στο βάθρο είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Αλλά η μεγάλη πιθανότητα να κερδίσω έναν θρυλικό αγώνα όπως το Indy 500 είναι καλύτερο από μια νίκη στο Μονακό. Η μεγάλη είδηση είναι πως θα αγωνιστώ στο Indy 500, όχι πως θα χάσω το GP του Μονακό. Είναι μια μεγάλη ημέρα για την McLaren-Honda που θα αγωνιστεί και στo Μονακό και στο Indy».

Όσο για τους δύο οδηγούς της McLaren για το Μονακό, ο Alonso δεν ανησυχεί, καθώς τους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

«Θα τα πάνε πολύ καλά και οι δύο. Πρέπει να μιλήσω με τον Jenson για τον αγώνα. Ξέρει την ομάδα, ξέρει το μονοθέσιο και θα τα δώσει όλα. Οι πιθανότητες να πάρουμε βαθμούς εκεί είναι μεγάλες και αν μπορεί να το κάνει κάποιος, αυτός είναι ο Jenson. O Stoffel θα πλασάρει το μονοθέσιο στη καλύτερη δυνατή θέση. Είναι ένας μοναδικός αγώνας και δεν νομίζω να χάσει η ομάδα από την απουσία μου».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles