spot_img

Alonso: «Ο Hamilton είχε δείξει το ταλέντο του από τη πρώτη στιγμή»

Ο Fernando Alonso έσταξε μέλι για τον Lewis Hamilton και δηλώνει χαρούμενος που ο Βρετανός θα φτάσει τους 5 παγκόσμιους τίτλους στην καριέρα του.

Ο οδηγός της McLaren έχει να κερδίσει πρωτάθλημα από το 2006, ενώ η τελευταία του νίκη ήρθε το 2013 με την Ferrari. Όμως, οι δύο υπήρξαν team-mates για μία σεζόν το 2007, με τα αποτελέσματα να είναι καταστροφικά τόσο για τους ίδιους αλλά και την ομάδα. Όμως, με τα χρόνια οι σχέσεις τους έχουν βελτιωθεί στο μέγιστο, με τον Alonso τώρα να μιλάει για τις ικανότητες του Hamilton.

Έδειξε το ταλέντο του από τη πρώτη στιγμή, έδωσε μάχη για το πρωτάθλημα στη rookie του σεζόν και το κέρδισε την επόμενη. Δύσκολα μπορούσαμε τότε να φανταστούμε τι θα φέρει το μέλλον στο Lewis, όμως μπορούσαμε να συμφωνήσουμε πως τα 5 ή τα 7 πρωταθλήματα ήταν πιθανά. Αργότερα στη καριέρα του ήταν πιο κάτω λόγω του μονοθεσίου που είχε. Όταν πήγε στη Mercedes, δεν ήταν τότε και η καλύτερη επιλογή με τις δυσκολίες που είχε η ομάδα ανά τα χρόνια. Είμαι όμως χαρούμενος γι’αυτόν. Κέρδισε αγώνες όπου μπορούσε να του προσφέρει το μονοθέσιο αλλά και σε μερικές σεζόν όπου το μονοθέσιο του δεν ήταν καλό, όπως το 2009. Κέρδιζε 1-2 αγώνες το χρόνο. Είναι εντυπωσιακό αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος.

Ο Hamilton μπορεί στο Austin να φτάσει στη κατάκτηση του 5ου πρωταθλήματος, πλαισιώνοντας τον Juan Manuel Fangio στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας. Για το επίτευγμα αυτό, ο Ισπανός δήλωσε:

Είναι σπουδαίο επίτευγμα να έχεις 5 πρωταθλήματα, όσα είχε και ο Fangio. Αν κάποιος από τη γενιά μας ήταν να το καταφέρει αυτό, είμαι χαρούμενος που το έκανε ο Lewis, διότι έδειξε το ταλέντο και τη θέληση. Όταν το μονοθέσιο του ήταν το καλύτερο, κέρδισε εκείνος το πρωτάθλημα. Όταν το μονοθέσιο δεν ήταν καλό, έκανε εμφανίσεις που έδειχναν το ταλέντο του. Αυτό είναι κάπως δύσκολο να το δούμε στις μέρες μας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Όταν ο Alonso ρωτήθηκε για τους 5 καλύτερους κατά τη γνώμη του οδηγούς στην ιστορία της F1, πλαισίωσε τον Hamilton μαζί με τους Michael Schumacher, Ayrton Senna, Alain Prost και Juan Manuel Fangio.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles