spot_img

Ανακοινώθηκε το καλεντάρι του WEC για τη σεζόν 9

Με αλλαγές παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της σεζόν 9 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WEC, όπου θα δούμε για πρώτη φορά τη κατηγορία Hypercar.

Το πρωτάθλημα θα περάσει σε μια νέα εποχή και ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα έπειτα από τις 24H του Le Mans τον ερχόμενο Ιούνιο, μιας και όλες οι ομάδες θα περάσουν από δοκιμές για πρώτη φορά με τα νέα τους αγωνιστικά. Για την επόμενη σεζόν, έχουμε ήδη συμμετοχές από την Toyota, την Aston Martin και την Scuderia Cameron Glickenhaus με τα νέα Le Mans Hypercar να κάνουν το ντεμπούτο τους.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου με τις 6H του Silverstone, με τον αγώνα να είναι Σάββατο αντί για Κυριακή, με το ELMS να βρίσκεται στην ίδια πίστα εκείνο το τριήμερο. Τον Οκτώβριο θα ταξιδέψουν στη Monza για ακόμα έναν αγώνα 6 ωρών, με τη πίστα να είναι η νέα προσθήκη στο πρωτάθλημα. Οι 6H του Fuji είναι πιο αργά στη 1η του Νοέμβρη, ενώ ο τελευταίος αγώνας του 2020 θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου, με τις 8H του Μπαχρέιν.

Το 2021 θα ξεκινήσει με τη δεύτερη νέα πίστα στο πρόγραμμα. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, το πρωτάθλημα θα ταξιδέψει στη Νότια Αφρική για τις 6H του Kyalami στις 6 Φεβρουαρίου, ενώ στις 19 Μαρτίου θα έχουμε τα 1000 μίλια του Sebring. Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με τις 6H του Spa στις 24 Απριλίου πριν ολοκληρωθεί το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου με τις 24H του Le Mans.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Από το πρόγραμμα λείπει η Shanghai όπου θα αποτελεί μέλος μόνο του Asian Le Mans Series, ενώ το Interlagos δύσκολα θα επιστρέψει στο πρόγραμμα μετά το φιάσκο που οδήγησε στην αντικατάσταση του με το COTA. Τέλος όπως παρατηρήσαμε, όλοι οι αγώνες θα έχουν διάρκεια από 6 ώρες και πάνω, πράγμα που σημαίνει συνολικά 70 ώρες racing για τη σεζόν 9 του WEC.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles