spot_img

GP Στυρίας: Άνοιξαν οι ουρανοί στο Spielberg – Τι ισχύει για τις κατατακτήριες;

Η τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών δεν διεξήχθη ποτέ στο Red Bull Ring, με την βροχή να απειλεί τις κατατακτήριες του GP Στυρίας.

Ο καιρός όπως έλεγαν οι προβλέψεις, έκανε την εμφάνισή του το Σάββατο και οι ουρανοί άνοιξαν για τα καλά, ακυρώνοντας το FP3. Ο πρώτος αγώνας της Formula 3 διήρκεσε μόλις 15 γύρους, με τις συνθήκες να χειροτερεύουν όσο περνούσε η ώρα.

Εφόσον η βροχή συνεχιστεί με την ίδια ένταση, τότε οι κατατακτήριες αρχικά θα καθυστερήσουν να ξεκινήσουν. Εφόσον η διεύθυνση του αγώνα δει πως δεν πρόκειται να καλυτερέψουν οι συνθήκες, τότε οι κατατακτήριες θα διεξαχθούν την Κυριακή το πρωί ώστε να καθορίσει τη σειρά εκκίνησης του GP Στυρίας.

Εάν η βροχή συνεχίζει να είναι έντονη και την Κυριακή το πρωί και δεν γίνουν ούτε τότε οι κατατακτήριες, τότε η σειρά εκκίνησης θα καθοριστεί από τα αποτελέσματα του FP2. O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος στη δεύτερη περίοδο, μπροστά από τους Valtteri Bottas και Sergio Perez. Αυτό θα έδινε έναν πολύ ενδιαφέρον αγώνα, με τον Lewis Hamilton στην 6η θέση.

Προς το παρόν, το δελτίο καιρού κάνει λόγο για καλύτερες συνθήκες τις επόμενες δύο ώρες, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε τελικά μάχη για την pole position σήμερα σε βρόχινες συνθήκες. Λόγω της πρόβλεψης του καιρού, η Pirelli θα προμηθεύσει τις ομάδες με ένα επιπλέον σετ της ενδιάμεσης γόμας ελαστικών.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles