spot_img

Αντίθετες F1 και FiA στη καθυστέρηση των νέων μονοθεσίων για το 2023

Η απόφαση καθυστέρησης στην αλλαγή των τεχνικούς κανονισμούς της F1 για έναν χρόνο φαίνεται πως είναι το όριο που θέτει το σπορ με την FiA, παρά τις πιέσεις των ομάδων.

Η πανδημία του Covid-19 έχει προκαλέσει την αόριστη αναβολή των αγώνων, με την Formula 1 να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα, καθώς η αγωνιστική δράση έχει σταματήσει. Το καλοκαιρινό διάλειμμα μεταφέρθηκε για τη τωρινή περίοδο, με αρκετές ομάδες να εργάζονται σε μάσκες που προσφέρουν στα συστήματα υγείας και όχι στα μονοθέσια. Οι επιπτώσεις της όλης κατάστασης θα είναι τεράστιες, με την αρχή της σεζόν να μην έχει ημερομηνία.

Σε μια σειρά από μέτρα, η FiA ανακοίνωσε πως η τεράστια αλλαγή στους τεχνικούς κανονισμούς F1 που ήταν προγραμματισμένη για το 2021 μεταφέρθηκε για το 2022. Επιπλέον, οι ομάδες θα παγώσουν την εξέλιξη των σασί και διάφορων άλλων κομματιών στο μονοθέσιο, με την αεροδυναμική να είναι σχετικά ελεύθερη και για το 2021. Αυτό, θα βοηθήσει τις ομάδες, μαζί με το Budget Cap που μπαίνει σε ισχύ την επόμενη χρονιά να επιβιώσουν, καθώς οι οικονομικές συνέπειες θα είναι τεράστιες από εδώ και πέρα. Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τώρα, ορισμένες ομάδες πιέζουν ώστε οι κανονισμοί αυτοί να πάρουν έναν επιπλέον χρόνο παράταση και έτσι να δούμε τα μονοθέσια να παίρνουν ζωή το 2023. Όμως η Liberty Media, μαζί με την FiA είναι αντίθετες σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ πολλές εξελίξεις συμβάινουν ταυτόχρονα στο παρασκήνιο, με τη μείωση του ορίου στο Budget Cap να είναι κοντά. Επιπλέον, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να γίνουν σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς αυτούς και ένα μεγάλο μέρος της εξέλιξης να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων, χάνοντας πολλά χρήματα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles