spot_img

Απειλείται με race ban ο Vettel μετά το συμβάν της Monza

Ο Sebastian Vettel είχε έναν τραγικό αγώνα στη Monza, όπου από λάθος του έπεσε πίσω στη κατάταξη. Μετά τις ποινές και τους βαθμούς στο δίπλωμα κινδυνεύει με πλέον αποκλεισμό από αγώνα.

Ο Γερμανός έκανε ένα τεράστιο λάθος στο chicane Ascari στον 6ο γύρο του GP Ιταλίας, χάνοντας τον έλεγχο του μονοθεσίου του και κατέληξε εκτός πίστας. Στη προσπάθεια του να επανέλθει αμέσως βγήκε μπροστά από τον Lance Stroll, ο οποίος για να τον αποφύγει βγήκε επίσης εκτός, αλλά δεν απέτρεψε την επαφή.

Η εμπρός αεροτομή του Vettel έσπασε και λίγο αργότερα οι αγωνοδίκες έδωσαν ποινή 10 δευτερολέπτων stop/go από τα pits. Αυτή είναι η μέγιστη ποινή που μπορεί να δοθεί σε έναν οδηγό, πριν πάρει μαύρη σημαία και αποκλειστεί από τα αποτελέσματα. Ο Γερμανός συνέχισε κανονικά και τερμάτισε εκτός βαθμών στη 13η θέση, πέφτοντας πίσω στη βαθμολογία από τον Charles Leclerc που τον επισκίασε και πάλι κερδίζοντας μέσα στη Monza.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Επιπλέον, οι αγωνοδίκες έδωσαν 3 βαθμούς ποινής στο δίπλωμα και πλέον ο Vettel έχει 9 και στους 12 θα λάβει ποινή αποκλεισμού από αγώνα αν τους φτάσει.

Επιπλέον ποινή διέλευσης στον αγώνα δέχθηκε ο Stroll, μιας και όπως επέστρεψε στη πίστα έβγαλε εκτός τον Pierre Gasly, ενώ ο Kimi Raikkonen δέχθηκε επίσης ποινή 10 δευτερολέπτων stop/go καθώς η ομάδα του έβαλε λάθος ελαστικά στην εκκίνηση του αγώνα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles