spot_img

Απεβίωσε ο Sergio Marchionne σε ηλικία 66 ετών

O πρώην CEO της Ferrari και της Fiat έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, μόλις λίγες ημέρες αφότου η εταιρία ανακοίνωσε την αποχώρηση και αντικατάστασή του.

Ο Marchionne είχε μπει στο χειρουργείο στα τέλη Ιουνίου για μια επέμβαση ρουτίνας, όμως τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση του χειροτέρεψε. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, έπειτα από εμβολιασμό σε επέμβαση στον ώμο, οδήγησε τον ίδιο σε κώμα κι εν τέλει η κατάσταση του ήταν κρίσιμη και μη αναστρέψιμη.

Στις 21 Ιουλίου η Ferrari ανακοίνωσε πως ο CEO της δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στα καθήκοντά του και λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό πως θα τον αντικαταστήσει ο John Elkann ως πρόεδρος της εταιρίας και CEO θα αναλάβει ο Louis C Camilleri.

O Marchionne αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό μέλος της Ferrari, καθώς ανέλαβε καθήκοντα στα τέλη του 2015 κι έκτοτε οι αλλαγές που έκανε στην εταιρία με την αύξηση του budget έκανε την ομάδα κυρίαρχη δύναμη. Το 2017 η Ferrari δια χειρός Sebatian Vettel διεκδίκησε το πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών για πρώτη φορά από το 2012, ενώ φέτος η Scuderia έχει κατά γενική ομολογία το καλύτερο μονοθέσιο και τη καλύτερη ευκαιρία να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Επιπλέον, ο Marchionne επανέφερε την Alfa Romeo στην F1 σε συνεργασία εμπορική με την Sauber, η οποία εκτείνεται και σε τεχνικό κατά έναν μικρό βαθμό. Η μεγάλη επιθυμία του όμως ήταν να επαναφέρει και την Maserati στο σπορ σε συνεργασία με την Haas από το 2019, με τις συζητήσεις να ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

Τέλος, η πολιτική του δράση και στάση στα Strategy Group ήταν άκρως καταλυτική, με την Ferrari να έρχεται σε κόντρα τόσο με την FiA αλλά και με την Liberty Media για το μέλλον της F1, κυρίως σε τεχνικούς κανονισμούς.

Η εποχή Marchionne θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις πιο σημαντικές στο Ferrari Group, με τις εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο να αναμένονται σύντομα.

Τέλος, όσον αναφορά την ομάδα της F1, η ανανέωση του Kimi Raikkonen αναμένεται να επιβεβαιωθεί σύντομα, με την ομάδα να ψάχνει για την ώρα σταθερότητα και ηρεμία.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles