spot_img

Απειλεί με αποχώρηση και η Mercedes από την F1

O Toto Wolff αποκάλυψε πως υπάρχει πιθανότητα η Mercedes να αποχωρήσει από την Formula 1, ρίχνοντας «καρφιά» προς την Liberty Media.

Μετά την αποκάλυψη της πρότασης της F1 και της Liberty Media για τη μορφή των κινητήρων, οι αντιδράσεις και διαφωνίες ήταν έντονες και άμεσες από τους κατασκευαστές. Μάλιστα, η Ferrari έφτασε στο σημείο να απειλήσει πως αν δεν τη συμφέρει ως εταιρία, θα αποχωρήσει από το σπορ.

Τώρα, ο ισχυρός άνδρας της Mercedes και κάτοχος του 30% του αγωνιστικού τμήματος, Toto Wolff, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την Liberty Media, μιας και δεν βλέπει κάποιο όραμα από τους νέους ιδιοκτήτες.

Δεν έχουν κάνει τίποτα. Ενέργειες όπως εκείνη με τον Michael Buffer στο Austin δεν κάνει το σπορ καλύτερο. Δεν βλέπουμε κανένα όραμα. Κανένας δεν γνωρίζει που οδεύει το σπορ. Το μόνο που ξέρουμε, είναι πως οι πωλήσεις και το κέρδος των ομάδων έχουν πέσει κατακόρυφα.

Όπως όμως και ο Sergio Marchionne, έτσι και ο Wolff πήγε ένα βήμα παραπέρα και δήλωσε πως εάν δεν συμφέρει την εταιρία του, τότε η Mercedes θα αποχωρήσει από την F1.

Ένα τέτοιο σενάριο είναι πιθανό. Όπως και η Ferrari, εάν η Formula 1 δεν αντιπροσωπεύει αυτό που είναι πραγματικά, τότε πρέπει να αναρωτηθούμε όχι εάν, αλλά το που πρέπει να λειτουργούμε ως κατασκευαστής σε κορυφαίο επίπεδο αγώνων.

Σχόλιο: Αυτό είναι ακόμα ένα μεγάλο χτύπημα προς τη Liberty Media και την FiA, καθώς εάν θέλεις να επιβάλεις το όραμα σου ενώ διαφωνούν οι κατασκευαστές, τότε θα το κάνεις δίχως αυτούς. Αυτόματα όμως, πέφτει κατακόρυφα η αξία του αθλήματος.  

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles