spot_img

Αποκάλυψη του ταχύτατου Hypercar της Lamborghini (vid)

Αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας, με τον ισχυρότερο V12 κινητήρα και νούμερα που μοιάζουν εξωπραγματικά για το νέο θηρίο της Lamborghini.

Lamborghini Squadra Corse ή αλλιώς SCV12 θα είναι το όνομα του νέου Hypercar της ιταλικής εταιρείας, το οποίο αποκαλύφθηκε επίσημα μετά από δοκιμές στη πίστα του Paul Ricard της Γαλλίας. Το νέο θηρίο φορά τον V12 κινητήρα της φίρμας, ο οποίος είναι ενδεχομένως ο τελευταίος που θα φορεθεί σε «ταύρο». Αποδίδει συνολικά 830 ίππους, με τη κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός έχει τη μεγαλύτερη προσοχή, καθώς τα επίπεδα κάθετης δύναμης που επιμελήθηκε η Squadra Corse, είναι μεγαλύτερα από ένα αγωνιστικό κατηγορίας GT3. H χρήση του θα είναι αποκλειστικά εντός πίστας και είναι ένα δείγμα του τι μπορεί να προετοιμάζει η Lamborghini για το μέλλον της γκάμας της.

Ορισμένα μέρη του SCV12 όπως το σασί, το εμπρός μέρος και η πίσω αεροτομή έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά γι’ αυτό το μοντέλο και αποτελούνται πλήρως από ανθρακόνημα. Έτσι, μεγιστοποιείται η αναλογία βάρους/ιπποδύναμης με το βάρος του να είναι τέτοιο, ώστε να προσφέρει την απόλυτη οδηγική εμπειρία στη πίστα. Αξίζει να σημειωθεί πως η πίσω ανάρτηση τύπου push-rod είναι ενσωματωμένη στο κιβώτιο ταχυτήτων, με τα ειδικά διαμορφωμένα ελαστικά της Pirelli να προσφέρουν τη βέλτιστη πρόσφυση.

Το πρόγραμμα πελατών περιλαμβάνει ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας στη πίστα, ενώ προσφέρεται τεχνική βοήθεια από τον 5-φορές νικητή του Le Mans, Emanuele Pirro, ο οποίος λειτουργεί ως ειδικός σύμβουλος στο project.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles