spot_img

Απόλυτα σίγουρη η Mercedes για τη νομιμότητα του συστήματος DAS

Η Mercedes τάραξε τα νερά στη δεύτερη ημέρα δοκιμών, φέρνοντας ένα πρωτοποριακό σύστημα στο τιμόνι του μονοθεσίου της, ονόματι DAS.

Οπτικό υλικό από το πρωινό σκέλος των δοκιμών έκανε τον γύρο του διαδικτύου, όταν ο Lewis Hamilton άλλαζε τη θέση του τιμονιού στο cockpit στην εμπρός ευθεία του Circuit de Catalunya. Έκτοτε, πολλά ερωτηματικά έχουν εμφανιστεί σχετικά με τη νομιμότητα του συστήματος αυτού, αλλά και τα πλεονεκτήματα που φέρνει στην W11.

O τεχνικός διευθυντής της Mercedes, James Alisson, μίλησε για το σύστημα DAS (Dual-Axis Steering) και αποκάλυψε πως με βάση τους κανονισμούς, η νομιμότητά του είναι ξεκάθαρη.

Όχι, δεν ανησυχώ για το αν είναι παράνομο. Δεν είναι κάτι καινούργιο για την FiA. Είναι κάτι για το οποίο μιλάμε μαζί τους το τελευταίο διάστημα. Οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι για το τι επιτρέπεται στο θέμα του “steering” και είμαστε αισιόδοξοι πως το σύστημα καλύπτει όλους τους παράγοντες. Δεν θα πω περισσότερα σχετικά, σε σχέση με το τι έχετε δει στην τηλεόραση. Αλλά έχουμε ένα σύστημα στο μονοθέσιο που είναι πρωτοποριακό. Του δώσαμε το όνομα DAS, είναι ένας πρωτοποριακός τρόπος και δίνει νέα διάσταση στον τρόπο που ο οδηγός χειρίζεται τις κινήσεις του τιμονιού. Το πώς το χρησιμοποιούμε και που είναι κάτι που θα το κρατήσουμε για τους εαυτούς μας.

Στη συνέχεια, ο Alisson μίλησε για τα μονοθέσια της Mercedes ανά τα χρόνια και τον τομέα όπου οι Πρωταθλητές δεν παίρνουν την αναγνώριση που θα ήθελαν.

Μάλλον, ένα από τα θέματα τα οποία δεν αναγνωρίζεται, είναι πως σε κάθε νέο μας μονοθέσιο φέρνουμε κάτι πρωτοποριακό, μια νέα ανακάλυψη. Δεν είναι βέβαια πάντα πολύ εμφανές όπως το σύστημα που έχουμε φέτος στο μονοθέσιο. Ένα από τα πράγματα που με κάνουν πολύ περήφανο που δουλεύω για την Mercedes είναι πως κάθε χρόνο προσπαθούμε να μάθουμε και να φέρνουμε νέες καινοτομίες στη πίστα. Είναι κάτι το άκρως διασκεδαστικό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Lewis Hamilton που πραγματοποίησε 106 γύρους στο πρωινό σκέλος της δεύτερης ημέρας, μίλησε για το νέο σύστημα της Mercedes και το γεγονός πως προσπαθεί να το κατανοήσει.

Είχα μόλις ένα πρωινό με το νέο σύστημα, όμως δεν έχω πολλά πράγματα να πω. Προσπαθούμε να το κατανοήσουμε και να το κάνουμε να λειτουργήσει. Όσον αναφορά την ασφάλεια, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η FiA είναι εντάξει με αυτό το σύστημα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles