spot_img

Arrivabene: «Πρέπει να κάνουμε τη νίκη συνήθειο»

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mauricio Arrivabene, δήλωσε πως ο στόχος της Ferrari είναι να βάλει το φαινόμενο νίκη στο DNA της.

Το 2018 αποτελεί την καλύτερη χρονιά για τη Scuderia από το 2012 και για πολλούς ακόμα από το 2008, με την SF71-H να είναι το ταχύτερο μονοθέσιο στο grid. Όμως, το πρωτάθλημα οδηγών χάθηκε φέτος για τον Sebastian Vettel, ενώ δεν αποκλείεται η Mercedes να ολοκληρώσει το κατασκευαστών στο επόμενο GP.

O Arrivabene τώρα θέλει να δει την ομάδα του με ψυχολογία νικητή, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο έχει αποκτήσει η Mercedes τα τελευταία χρόνια.

Για την Mercedes, το να έχει το 1-2 είναι σύνηθες φαινόμενο. Για εμάς είναι ακόμα κάτι το εκπληκτικό. Πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι στόχοι μας και να μην φοβόμαστε να κερδίζουμε. Στο τένις το αποκαλούν ‘il braccino’, ο φόβος της νίκης όταν είσαι κοντά στον στόχο. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μα και να κάνουμε τη νίκη συνήθειο. Στην αρχή υπήρχε το φαινόμενο να ρίχνουμε την ευθύνη στον οδηγό, μετά στο μονοθέσιο. Τελικά καταλάβαμε πως κερδίζουμε και χάνουμε μαζί. Όταν τα πράγματα στραβώνουν είμαι εδώ, πάντα το λέω. Μία φορά νευρίασα πολύ φέτος στη Suzuka και ήταν η μοναδική στα τριάμισι χρόνια.

Στη συνέχεια μίλησε για τους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen και τόνισε τις διαφορές ανάμεσα σε δύο οδηγούς που έχουν αρκετά κοινά μεταξύ τους.

Ο Raikkonen και ο Vettel είναι αρκετά ίδιοι ως χαρακτήρες. Ενώ με τον Kimi μερικές φορές πρέπει να του μιλάς λίγο περισσότερο, με τον Seb πρέπει να τον κάνεις να νιώσει την υποστήριξη της ομάδας. Του ασκήθηκε έντονη κριτική για ότι έγινε στη Monza και προσπαθούσε να ευχαριστήσει τους οπαδούς. Ήταν πολύ δύσκολο για εκείνον να χωνέψει το αποτέλεσμα του τριημέρου. Υπάρχουν προβλήματα τα οποία πρέπει να τα καταλαβαίνουμε και ο ανθρώπινος παράγοντας είναι πολύ σημαντικός.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles