spot_img

Brawn: «Η υβριδική τεχνολογία μάλλον θα διατηρηθεί»

Ο Ross Brawn μίλησε για την επόμενη γενιά κινητήρων της F1 και τόνισε πως πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση με τους κατασκευαστές.

Η F1 μπαίνει σε μια νέα γενιά κινητήρων το 2021 και αναμένεται να δούμε μεγάλες αλλαγές στα κινητήρια σύνολα. Από το 2014 έχουμε μπει στον κόσμο των υβριδικών V6, οι οποίοι παρά το γεγονός πως είναι πολύ ισχυροί, δεν αρέσουν στον κόσμο, κυρίως λόγω της έλλειψης ήχου.

Ο Ross Brawn, είναι το βασικό μέλος της ομάδας όπου αποφασίζει για το μέλλον του σπορ και είναι εκείνος που συζητά απευθείας με κατασκευαστές κινητήρων και αυτοκινητοβιομηχανίες. Τώρα, ο πρώην ισχυρός άνδρας των Ferrari, Honda και Mercedes λέει, πως η υβριδική τεχνολογία πιθανότατα θα παραμείνει στο σπορ.

Είμαστε σε ένα ντιμπέιτ με κατασκευαστές κινητήρων και τις αυτοκινητοβιομηχανίες και μερικές εταιρίες μηχανολογίας όπως η Cosworth και η Ilmor. Aυτές οι εταιρίες, είναι καθαρά κατασκευαστές κινητήρων. Οπότε υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα. Δεν είναι συγκεκριμένα να βρούμε μια μέση λύση όπου θα προσβάλλει κάποιον, διότι δεν νομίζω πως είναι η καλύτερη λύση. Αλλά η υβριδική τεχνολογία μάλλον θα διατηρηθεί καθώς είναι σχετική με αυτό που ζητούν οι κατασκευαστές, αλλά μήπως θα μπορούσαμε να το αλλάξουμε λίγο; Σε έναν αγώνα να έχει ο οδηγός περισσότερη ενέργεια και απόθεμα στη μπαταρία, ώστε να πάρουν κάποιο πλεονέκτημα.

Επιπλέον, ο Brawn απάντησε σε πολύ κόσμο που ζητά την επιστροφή των ατμοσφαιρικών κινητήρων, οι οποίοι είχαν εντυπωσιακό ήχο.

Έχουμε πολλούς οπαδούς, οι οποίοι λένε να επιστρέψουμε στους ατμοσφαιρικούς κινητήρες και η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνεις είναι “Γιατί;” Είναι επειδή δημιουργεί περισσότερα συναισθήματα και ήχο. Οπότε, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν υβριδικό κινητήρα ο οποίος έχει τον ήχο, τις στροφές και την απήχηση; Νομίζω πως οι κατασκευαστές που είναι στην F1, γνωρίζουν πως είναι ένας παράγοντας κλειδί για μία επιτυχημένη F1. Οπότε δεν νομίζω πως οι επόμενοι κινητήρες θα είναι ατμοσφαιρικοί V12 ή κάτι τέτοιο, αλλά θα είναι πιο συναρπαστικοί και πιο προσβάσιμοι από τους τωρινούς.  

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles