spot_img

Χάνει τη pole ο Verstappen – Ποινή 3 θέσεων έδωσαν οι αγωνοδίκες

Ο Max Verstappen δεν θα ξεκινήσει τον αγώνα στο Autodromo Hermanos Rodriguez από τη pole position, μετά από παραβίαση διπλής κίτρινης σημαίας.

Ο Ολλανδός δεν άφησε το γκάζι όταν ο Valtteri Bottas είχε σύγκρουση με τον τοίχο και βελτίωσε με συνολικό τρίτο τελευταίο κομμάτι. Μετά τη λήξη των κατατακτήριων δοκιμών, η FiA δήλωσε αρχικά πως ο Verstappen είχε αφήσει το πόδι από το γκάζι, αλλά στις δηλώσεις του, ο οδηγός της Red Bull είπε πως δεν έκανε κάτι τέτοιο.

Αυτό οδήγησε τη FiA να εξετάσει τη τηλεμετρία του και έπειτα να τον καλέσουν οι αγωνοδίκες ξεκινώντας έρευνα για το συμβάν.

Οι αγωνοδίκες αφού εξέτασαν οπτικοακουστικό υλικό αλλά και τη τηλεμετρία του Verstappen έκριναν πως ο οδηγός υπό καθεστώς διπλής κίτρινης σημαίας επιχείρησε να σημειώσει έναν πολύ γρήγορο γύρο και απέτυχε να μειώσει ταχύτητα στο τομέα εκείνο, πράγμα που παραβιάζει το Άρθρο 2.4.5.1 των αγωνιστικών κανονισμών.

Επιπλέον, ο οδηγός του μονοθεσίου #33 παραδέχθηκε πως ήταν εν γνώσει του η έξοδος του Bottas και είδε το μονοθέσιο στα αριστερά του, ενώ παραδέχθηκε πως δεν μείωσε ταχύτητα. Επιπλέον από το αποδεικτικό βίντεο, είναι εμφανής η κίτρινη σημαία από τον βοηθό πίστας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ως αποτέλεσμα, οι αγωνοδίκες έδωσαν τη ποινή 3 θέσεων στον Max Verstappen και 2 βαθμούς ποινής στο δίπλωμα για τον οδηγό. Αυτό σημαίνει πως ο Charles Leclerc παίρνει τη pole position για τη Ferrari, με τον Sebastian Vettel να είναι στο 1-2 για τη Scuderia και ο Lewis Hamilton 3ος.

Η απόφαση των αγωνοδικών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles