spot_img

Χαρούμενος με τις δοκιμές στο Brno o Rossi

Απόλυτα ευχαριστημένος με τις δοκιμές της Δευτέρας ήταν ο Valeninto Rossi, που δοκίμασε και νέες αεροδυναμικές λύσεις για την Yamaha.

Μετά από έναν πολύ περίεργο αγώνα στην Τσεχία, το MotoGP παρέμεινε στο Brno για δοκιμές εντός της σεζόν. Στο τέλος της πρώτης ημέρας, ο Valentino Rossi ήταν ο ταχύτερος, πράγμα που τον έκανε πολύ χαρούμενο.

Στον Vale, δεν πολυαρέσει να τρέχει τις Δευτέρες όπως είπε, ενώ δοκίμασε ένα νέο αεροδυναμικό φέρινγκ (φωτό), που εκτείνεται και στο πλάι της μοτοσυκλέτας.

Είμαι πολύ χαρούμενος, μιας κι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ήμουν πρώτος κάποια Δευτέρα, και δεν μου αρέσουν τα τεστ την Δευτέρα. Είναι σημαντικό που τελειώσαμε αυτό το σ/κ με καλή αίσθηση και πήραμε αυτή την πρώτη θέση στο τεστ. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, δοκιμάσαμε κι ένα καινούργιο φέρινγκ. Είναι καλό. Έχω καλή αίσθηση, αλλά εξαρτάται από την πίστα. Δεν νομίζω ότι είναι μια πίστα που ένα τέτοιο φέρινγκ είναι σημαντικό.

Ο ταχύτερος γύρος του Rossi, ήταν 0.018s πιο αργός από του Marq Marquez στις κατατακτήριες και αποκάλυψε πως έγινε με το νέο πιρούνι που έφερε η ομάδα του.

Είχα το νέο πιρούνι στον γρήγορο γύρο μου, αλλά όχι το νέο φέρινγκ. Ήθελα να κάνω συγκρίσεις των δυο και έβαλα πάλι το στάνταρ. Το πιρούνι είναι οκ, πιο εύκολο κι έκανα περίπου τον ίδιο χρόνο όπως και το Σάββατο. Είμαι χαρούμενος. Μου αρέσει το πιρούνι γιατί με βοηθά στις αλλαγές κατεύθυνσης και κάνει πιο εύκολη τη μοτοσυκλέτα, πιο ελαφριά. Αυτό είναι καλό στην ηλικία μου.

Το νέο φέρινγκ όμως, δεν θα χρησιμοποιηθεί στον επόμενο αγώνα που είναι στην Αυστρία, με τον Ιταλό να εξηγεί τον λόγο.

Επειδή για εμένα η τελική έχει μεγάλη σημασία και με αυτό χάνεις λίγο εκεί. Είναι πιο εύκολο κι έχεις λιγότερη σούζα, σαν τα αεροδυναμικά φτερά. Είδαμε τα δεδομένα και φαίνεται ότι χάνουμε σε τελική, και για την Αυστρία αυτό είναι σημαντικό. Ίσως δεν είναι καλό για εκεί, αλλά ενδεχομένως θα είναι επιλογή για άλλες πίστες.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles