spot_img

Δεκάδες χώρες ενδιαφέρονται να διοργανώσουν αγώνα F1

O επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της F1, Sean Bratches, δήλωσε πως πολλές χώρες θέλουν να φιλοξενήσουν αγώνα στο μέλλον.

Η τάση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην F1, είναι να αυξάνεται ο αριθμός των αγώνων που υπάρχουν στο καλεντάρι. Το 2016 είχαμε 21 στο σύνολο, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του σπορ. Όμως τώρα, η Liberty Media θέλει τον αριθμό των GP να φτάσει μέχρι και τους 25.

Από τη μία, αυτό είναι πολύ καλό, καθώς οι οπαδοί του σπορ θα απολαμβάνουν κάθε χρόνο περισσότερους αγώνες, όμως από την άλλη, οι εργαζόμενοι των ομάδων και οι οδηγοί θα έχουν πολύ λιγότερο χρόνο να περάσουν με τις οικογένειες τους και όχι μόνο. Επίσης, το κόστος και οι προϋπολογισμοί θα ανέβουν για τις ομάδες και μόνο η αύξηση των εσόδων θα καλύψει αυτό το ενδεχόμενο.

Τώρα, ο Bratches μιλάει για ενδεχόμενη προσθήκες νέων χωρών στο σπορ και πως μπορεί ένα τέτοιο μοντέλο να δουλέψει.

Τους 7 μήνες που είμαι σε αυτή τη δουλεία, είχα περίπου 40 χώρες, πόλεις, πριγκιπάτα που ενδιαφέρονται να διοργανώσουν αγώνα F1. Κάτι το οποίο είναι πολύ ενθαρρυντικό. Θα πραγματοποιήσουμε μια κατανομή σε σιρκουί πόλης, ιστορικές πίστες και σε αυτές που προορίζονται για χρήση. Το επόμενο βήμα, είναι να ρίξουμε το βάρος μας σε σιρκουί πόλης. Πιστεύουμε πως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση από μεριάς μας. Η στρατηγική μας είναι να κάνουμε αγώνες όπου θα έχουμε μια μεγάλη βάση κοινού, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Είμαστε πολύ ανυπόμονοι ώστε να μεγιστοποιήσουμε.

Το επόμενο βήμα της Liberty Media, θα είναι να γίνει ανακατανομή στο καλεντάρι, ώστε να έχουμε συνεχόμενους αγώνες στην ίδια ήπειρο. Αυτό, θα κάνει τους οπαδούς να γνωρίζουν πως για κάποιους μήνες οι αγώνες θα είναι νωρίς το πρωί, τους επόμενους μεσημέρι και οι υπόλοιποι βράδυ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles