spot_img

Δεν αλλάζουν τα ελαστικά της Pirelli για το 2020

Οι ομάδες της Formula 1 συμφώνησαν ομόφωνα πως την επόμενη χρονιά θα αγωνιστούν με τα ίδια ελαστικά που θα προμηθεύει η Pirelli.

Οι οδηγοί και οι ομάδες είχαν ζητήσει αλλαγή των ελαστικών, ώστε να μην υπάρχει η έντονη θερμική καταπόνηση που τους ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια, όπως και να μεγαλώσει το παράθυρο λειτουργίας τους. Η ιταλική εταιρεία πραγματοποίησε μια σειρά δοκιμών με τα νέα ελαστικά σε δοκιμές εντός της χρονιάς με τις ομάδες, ώστε να κατανοήσει και να εξελίξει το νέο τύπο ελαστικού.

Στον αγώνα του Τέξας μάλιστα έφερε στις ομάδες να δοκιμάσουν από ένα σετ ελαστικών, όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά, με πολλές από αυτές να ζητούν να μην αλλάξουν για το 2020. Μην έχοντας πολλές επιλογές αποφασίστηκε πως η τελική επιλογή θα γίνει μετά το τεστ στο Άμπου Ντάμπι, όπου οι ομάδες και η FiA θα έχουν τα κατάλληλα δεδομένα για τη πλήρη αξιολόγησή τους.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Όμως όπως ανακοίνωσε η FiA, οι ομάδες συμφώνησαν ομόφωνα στη διατήρηση των ελαστικών του 2019 για το 2020, καθώς όπως προκύπτει δεν έμειναν ευχαριστημένες όπως και οι οδηγοί από τη δουλειά της Pirelli.

Αυτό έχει τεράστια σημασία για τις ομάδες, οι οποίες θα βασίσουν τα μονοθέσιά τους στα ελαστικά του 2019 και δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν φιλοσοφία στο σχεδιασμό, ειδικά στο τομέα της ανάρτησης.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles