spot_img

Δεν ανησυχεί η Yamaha για τη δυναμική του Rossi

Ο μάνατζερ της Yamaha, Massimo Meregalli, πιστεύει πως ο Valentino Rossi θα κάνει εξαιρετική δουλειά με τη φετινή M1, αρχής γενομένης στο Κατάρ.

Η ιαπωνική εταιρεία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στις δοκιμές του Κατάρ, με τον Maverick Vinales να γράφει τον ταχύτερο γύρο του τεστ. Επιπλέον, και στα μεγάλα stint ήταν εντυπωσιακός και έδειξε πως έχει τη δυναμική να παλέψει τουλάχιστον για το βάθρο αυτό το τριήμερο.

Από την άλλη, ο 9-φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν συνολικά πιο αργός από τον Ισπανό, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στα 0.4s. Όμως στη Yamaha δεν ανησυχούν, με τον Meregalli να αναφέρεται στον Valentino Rossi.

Δεν ήταν γρήγορος και δεν έκανε καλούς χρόνους, αλλά δεν ανησυχώ διότι ξέρουμε κι από το παρελθόν ότι την Κυριακή θα είναι εκεί, μπροστά. Πάντως και οι δυο αναβάτες μας δίνουν την ίδια πληροφόρηση, με τον Vale να επισημαίνει και το μειονέκτημά μας στην τελική. Η Yamaha πάντα ακούει τα λεγόμενα των οδηγών της. Αν ο Maverick είναι ευχαριστημένος μ’ αυτή τη μοτοσυκλέτα και ο Vale θέλει να ακολουθήσει άλλο δρόμο, τότε θα βρούμε λύσεις για να τον κάνουμε να αισθανθεί πιο άνετα. Η πληροφόρηση που δίνει ο Valentino για τη μοτοσυκλέτα είναι πάντα εποικοδομητική. Αν ήταν σήμερα ο Αγώνας, θα έβαζα στοίχημα ότι θα ήταν μπροστά.

Στην ομάδα υπήρξαν πολύ σημαντικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με τον Takahiro Sumi να είναι ο νέος επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος. Έπειτα από πολύωρες αναλύσεις και συζητήσεις, αποφασίστηκε πως η φιλοσοφία της ομάδας δεν θα αλλάξει, με τον Meregalli να αναφέρεται επί του θέματος.

Όταν ακούσαμε ότι θα έρθει νέος επικεφαλής, δεν φανταστήκαμε ότι θα άλλαζε κάτι στη μέθοδο της δουλειάς μας. Όμως ο Sumi υιοθετεί έναν νέο τρόπο εργασίας και από τότε που ήρθε, η επικοινωνία ανάμεσα σε αναβάτες και τεχνικούς είναι καλύτερη. Αναγνωρίζοντας κι επισημαίνοντας τις αδυναμίες της Μ1, ανέλυσε τα δεδομένα και κατέληξε ότι δεν χρειαζόμαστε καινούργιο σχεδιασμό μοτοσυκλέτας. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να βελτιώσουμε τα σημεία που είναι σημαντικά για εμάς, έτσι ώστε να πάρουμε το 100% από τη μοτοσυκλέτα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles