spot_img

Δεν υπάρχει σοβαρή πρόταση για νέα ομάδα στην F1

Ο πρόεδρος της FiA, Jean Todt, αποκάλυψε πως παρά το ενδιαφέρον από νέες ομάδες να μπουν στην F1, δεν υπάρχει κάποια σοβαρή πρόταση στο τραπέζι.

Το σπορ αλλάζει σελίδα το 2021, όπου θα δει τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία, με νέα σχεδιαστική φιλοσοφία μονοθεσίων, νέες ζάντες 18 ιντσών και αεροδυναμική που θα επιτρέπει στους οδηγούς να μάχονται εντός πίστας, κάνοντας τους αγώνες πιο συναρπαστικούς.

Το grid αποτελείται από 20 μονοθέσια από το 2017 μετά και τη φυγή της Manor και μια ακόμα ομάδα θα ήταν καλοδεχούμενη, ειδικά από τους οπαδούς. Οι ομάδες από την άλλη όμως δεν είναι σίγουρο πως το βλέπουν με καλό μάτι, μιας και τα έσοδα από τα εμπορικά δικαιώματα θα πρέπει να ανακατανεμηθούν, που σημαίνει μειωμένες αποδοχές.

Το τελευταίο καιρό κυκλοφόρησαν ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για την Panthera Team Asia, μια ομάδα όπου ήθελε να κάνει αίτηση ώστε να μπει στο πρωτάθλημα του 2021, όμως σύμφωνα με τον Todt δεν υπάρχει για την ώρα σοβαρός υποψήφιος.

Για την ώρα έχουμε 10 πολύ δυνατές ομάδες, το οποίο τους δίνει μια πολύ ξεχωριστή αξία το οποίο είναι σημαντικό. Κάνουν επενδύσεις και έχουν πλέον στα χέρια τους δυνατά κεφάλαια για να το κάνουν. Για την ώρα δεν έχουμε δει κάποια αίτηση η οποία να φτάνει το επίπεδο της Haas που είναι μια νέα ομάδα. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει όπως με την Force India όπου η Racing Point την αγόρασε. Μπορεί να υπάρξουν και τέτοιες ευκαιρίες. Για την ώρα δεν έχω ακούσει τίποτα σοβαρό πέραν από κάποιες ιστοσελίδες να γράφουν για νέες ομάδες. Ποτέ δεν είχα επαφές με μια σοβαρή ομάδα που επιθυμεί να εισέλθει στο σπορ. Για την ώρα είμαστε χαρούμενοι με 10 ομάδες. Ο χρόνος θα δείξει αν κάτι θα αλλάξουν στο μέλλον, με τον ιδανικό αριθμό να είναι 10 με 12 ομάδες.

Η είσοδος μιας νέας ομάδας είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την F1, μιας και στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο το εγχείρημα αυτό. Το μοντέλο της Haas μπορεί να είναι το ιδανικό για μια νέα ομάδα που δεν θέλει να επενδύσει σε αεροδυναμική σήραγγα, προσομοιωτή και ούτω καθεξής κάτι το οποίο διατηρεί ως ένα σημείο την ομάδα ανεξάρτητη.

Επιπλέον, ο Ross Brawn έχει δηλώσει πως το ιδανικό σημείο ώστε να δούμε μια νέα ομάδα στο σπορ είναι το 2022 όπου οι κανονισμοί θα έχουν σταθεροποιηθεί, ενώ ρόλο θα παίξει και η πολυαναμενόμενη νέα Συνθήκη Ομονοίας.

Τέλος, με δεδομένο πως νέο κατασκευαστή δεν πρόκειται να δούμε μέχρι τουλάχιστον το 2025, η είσοδος ιδιωτικών ομάδων είναι η μοναδική λύση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εσείς θα θέλατε να δείτε νέες ομάδες να επιστρέφουν στην F1;

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles