spot_img

Δοκιμές Κατάρ: Ο Zarco έφερε τη Yamaha στο 1-2

Το τελευταίο pre-season τεστ του κορυφαίου πρωταθλήματος μοτοσυκλετών έκρυβε εκπλήξεις στη πίστα του Losail.

Οι ομάδες του MotoGP βρέθηκαν στο Κατάρ για τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης, δύο μόλις εβδομάδες πριν ξεκινήσει και επίσημα η σεζόν στην ίδια πίστα. Οι κορυφαίοι αναβάτες του κόσμου, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη πίστα και σε βρόχινες συνθήκες υπό το φως των προβολέων, ώστε να πάρουν μια γεύση και να κρίνουν το κατά πόσο ασφαλές είναι συνολικά.

Το 3ήμερο τεστ έκρυβε εκπλήξεις, με τον Johann Zarco να ολοκληρώνει στη κορυφή των χρόνων για την Yamaha Tech 3. O Γάλλος που πέρυσι ήταν στη 1η θέση πριν πέσει στα πρώτα στάδια του αγώνα, έγραψε τη τελευταία ημέρα χρόνο στο 1:54.029. Στην 2η θέση βρέθηκε ακόμα μια Yamaha, με τον Valentino Rossi να είναι 0.247s πιο αργός από τον αναβάτη της Tech 3 και ο πρώτος εργοστασιακός της εταιρίας. Στην 3η θέση του τεστ ολοκλήρωσε ο Andrea Dovizioso, τον οποίο πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως φαβορί, μιας και η Ducati φαίνεται να είναι λίγο πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό. Ο Ιταλός έγραψε το 1:54.331, όντας 0.055s πιο αργός από τον Vale.

H πρώτη Honda ήταν εκείνη του Cal Crutchlow, με τον Βρετανό να παίρνει την 4η θέση, 0.428s πιο αργός από τον Zarco, αλλά μπροστά από ον Maverick Vinales που έκλεισε την πρώτη 5άδα. Ο Andrea Iannone που δεν έγραψε χρόνο τη τελευταία ημέρα ήταν στην 6η θέση συνολικά, δείχνοντας θετικά δείγματα για την Suzuki. Στην 7η θέση έμεινε ο Marc Marquez, o οποίος ήταν μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον ανταγωνισμό, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Alex Rins, Danilo Petrucci & Jorge Lorenzo.

Οι διαφορές φαίνεται πως είναι πολύ μικρές, τουλάχιστον σε επίπεδο δοκιμών με μόλις 1.5s να χωρίζει τους 22 πρώτους αναβάτες του τεστ στο Κατάρ.

Το πρωτάθλημα του MotoGP ξεκινά σε δύο εβδομάδες και μας υπόσχεται άπλετη δράση για ακόμα μια χρονιά.

Δείτε τα Συνδυασμένα Αποτελέσματα δοκιμών Κατάρ εδώ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles