spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D1 (απόγευμα): Έμεινε στη κορυφή ο Ricciardo

Η πρώτη ημέρα χειμερινών δοκιμών για το 2018 ολοκληρώθηκε, με τη βροχή να επηρεάζει το πρόγραμμα των ομάδων.

Το απογευματινό σκέλος της πρώτης ημέρας στο circuit de Catalunya  δεν ήταν ο ιδανικό για τις ομάδες. Η θερμοκρασία αέρα έπεσε σε μονοψήφιο αριθμό, ανά συχνά διαστήματα είχαμε ψιχάλες και η πίστα δεν ήταν στη καλύτερη κατάσταση.

Αυτό, ανάγκασε από νωρίς το απόγευμα τις ομάδες, να κόψουν κατά ένα μεγάλο μέρος το πρόγραμμά τους για την ημέρα. Ο Daniel Ricciardo έμεινε στη κορυφή των χρόνων, καθώς λίγοι ήταν οι οδηγοί που βελτίωσαν, με τα αποτελέσματα του πρωινού σκέλους να αλλάζουν ελάχιστα.

Το απόγευμα, είδαμε τρία νέα πρόσωπα στα μονοθέσια σε σχέση με το πρωί. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Lewis Hamilton πήρε τη θέση του Bottas στη Mercedes, o Carlos Sainz είχε ρόλο οδηγού στην Renault και τέλος, ο Sergey Sirotkin έκανε ντεμπούτο με την Williams FW41.

Η ομάδα που έπρεπε να κάνει περισσότερους γύρους, ήταν η McLaren με τον Fernando Alonso. O Ισπανός βγήκε στη πίστα και έκανε συνολικά 40 γύρους και συνολικά τον 5ο χρόνο της ημέρας με την super-soft γόμα στο 1:21.339.

Από τις νέες συμμετοχές, ψηλότερα στη κατάταξη βρέθηκε ο Sainz Jr με τον 6ο χρόνο της ημέρας. Ο Ισπανός με την Renault RS18 έγραψε το 1:22.128 με την soft γόμα. Ο Hamilton από τη μεριά του, ήταν μία θέση πίσω στην 7η, με χρόνο στο 1:22.327 με τη medium γόμα, αλλά μόλις 25 γύρους για τον πρωταθλητή. Ο Sirotkin από τη μεριά του, δεν πήγε για κάποιο γρήγορο γύρο και έκανε τον τελευταίο χρόνο στο 1:44.148.

Τους περισσότερους γύρους την πρώτη ημέρα έγραψε o Ricciardo. Η Red Bull από τη πρώτη ημέρα των δοκιμών έγραψε 105 γύρους, πράγμα εξαιρετικά θετικό. Εξαιρετική αξιοπιστία έδειξε και η Honda στη πλάτη του Brendon Hartley, o οποίος έκανε συνολικά 93 γύρους.

Από την άλλη, η Mercedes έγραψε 83 και η Ferrari 80 γύρους. Ο Alonso ανέκαμψε το απόγευμα για την McLaren με 51 γύρους συνολικά, ενώ τους λιγότερους είχε η Force India με 22.

Η δράση συνεχίζεται αύριο το πρωί με τη δεύτερη ημέρα δοκιμών.

Αποτελέσματα D1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles