spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D1, Απόγευμα: Ο Hamilton πήρε τα ηνία στη πιο αξιόπιστη μέρα της ιστορίας

Ο Lewis Hamilton ήταν ο πρωταγωνιστής της πρώτης ημέρας στις χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης, με τη Ferrari να κάνει το 1-2.

Ο Βρετανός μπήκε πίσω από το τιμόνι της W11 EQ Performance και με την hard γόμα έγραψε το 1:16.976 και συνολικά συμπλήρωσε 94 γύρους. Το πρόγραμμα ήταν γεμάτο για τον Πρωταθλητή, με τη Mercedes να γράφει συνολικά 173 γύρους τη πρώτη ημέρα δοκιμών, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα. Ο χρόνος αυτός ήταν κατά 0.337s ταχύτερος του Valtteri Bottas που είχε γράψει στο πρωινό σκέλος. Στη 3η θέση από το πρωί παρέμεινε ο Sergio Perez.

O Max Verstappen έγραψε τους περισσότερους γύρους από κάθε άλλο οδηγό με 168 συνολικά στη πρώτη ημέρα και με την hard γόμα ήταν 0.540s πίσω από τον Hamilton. H μέρα του Ολλανδού γέμισε με τικ πολλά κουτιά στο πρόγραμμα της Red Bull, έχοντας μάλιστα και αρκετές εξόδους. Ο Daniil Kvyat βελτίωσε τον πρωινό του χρόνο και πήρε την 5η θέση στη κατάταξη με 116 γύρους μέσα στην ημέρα. Ο Carlos Sainz με τη McLaren ήταν στην 6η θέση σε χρόνους και 2ος στη κατάταξη με τους περισσότερους γύρους, γράφοντας συνολικά 161 για την McLaren.

Οι δύο οδηγοί της Renault ακολούθησαν πίσω του, με τον Daniel Ricciardo να παίρνει την 8η θέση, όμως η γαλλική ομάδα σημείωσε συνολικά και με τους δύο οδηγούς 116 γύρους. Ο George Russell διατήρησε τη θέση του στη 10άδα, 1.1s μακριά από την κορυφή, ενώ ο Lance Stroll με 50 γύρους ακολούθησε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Ferrari είχε μια ήσυχη πρώτη ημέρα και ακολούθησε ένα πρόγραμμα πολύ διαφορετικό από αυτό των υπόλοιπων ομάδων. Ο Charles Leclerc πήρε την 11η θέση με ταχύτερο χρόνο στο 1:18.289 και 131 γύρους συνολικά. Ο rookie Nicholas Latifi με 63 γύρους ήταν πίσω του, ενώ τη 15άδα της ημέρας ολοκλήρωσαν οι Robert Kubica, Kevin Magnussen και Antonio Giovinazzi.

Συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν από τη πρώτη ημέρα των δοκιμών, με το μεγαλύτερο θέμα να είναι η αξιοπιστία των μονοθεσίων. Ακόμα δεν έχουμε δει τις ομάδες να πιέζουν τα μονοθέσιά τους, όμως το σίγουρο είναι πως σε σχέση με το 2019 είναι κατά πολύ ταχύτερα. Μέχρι το τέλος του πρώτου χειμερινού τεστ θα έχουμε τα πρώτα συμπεράσματα και μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις, τεχνικές και αγωνιστικές.

Αποτελέσματα – Δοκιμές Βαρκελώνης, Ημέρα 1 (απόγευμα)

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles