spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D1: O Verstappen ολοκλήρωσε ταχύτερος

Η πρώτη ημέρα των δοκιμών στη πίστα του Montmelo ολοκληρώθηκε, με τις ομάδες και τους οδηγούς να γράφουν πολλά χιλιόμετρα ενόψει της συνέχειας της χρονιάς.

Μαζί με τις ομάδες, η Pirelli ήταν κι εκείνη στο τεστ και έκανε δοκιμές ελαστικών για την σωστή τους εξέλιξη.

Ταχύτερος όλων ήταν ο Max Verstappen με την Red Bull RB14. O Ολλανδός έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:17.518 και χρησιμοποίησε την super-soft γόμα. Μάλιστα, ήταν 0.034s ταχύτερος του Carlos Sainz που βρέθηκε στην 2η θέση με την ultra-soft γόμα και είχε για αρκετή ώρα τον ταχύτερο χρόνο. Ο οδηγός της Red Bull ολοκλήρωσε 148 γύρους, ενώ εκείνος της Renault 119.

O Sebastian Vettel έμεινε στην 3η θέση γράφοντας το 1:17.659 με την soft γόμα και 136 πολύτιμους γύρους για την Scuderia ώστε να αναλύσει για τους επόμενους αγώνες. Στην 4η θέση ολοκλήρωσε ο Romain Grosjean, ο οποίος είχε τον ταχύτερο χρόνο το πρωί με την hyper-soft γόμα και συνολικά έγραψε 129 γύρους. Την πρώτη 5άδα έκλεισε ο Nicolas Latifi,  o οποίος δοκίμασε την Force India VJM11 τη πρώτη ημέρα και ολοκλήρωσε συνολικά 107 γύρους.

Ο πιο πολυάσχολος οδηγός της πρώτης ημέρας ήταν ο Lewis Hamilton. O Βρετανός έκλεισε στην 6η θέση σήμερα και σημείωσε συνολικά 151 γύρους με την W09 με την οποία κέρδισε τον αγώνα της Κυριακής. Μάλιστα, στην Mercedes δοκίμασαν ένα νέο σύστημα προβολέων στην πίσω αεροτομή, όπου θα μπορούν στο μέλλον να χρησιμοποιούνται στη βροχή.

Ακολούθησε ο Stoffel Vandoorne με την McLaren και 85 γύρους συνολικά, μπροστά από τον Antonio Giovinazzi που την πρώτη μέρα έτρεξε για λογαριασμό της Sauber με 135 γύρους συνολικά. Ο Oliver Rowland έφερε την Williams στην 9η θέση με 121 γύρους και ταχύτερος το 1:20.009, μπροστά από τον Lando Norris της McLaren με το δεύτερο μονοθέσιο της McLaren το οποίο έκανε δοκιμές για λογαριασμό της Pirelli.

Δοκιμές έκανε επίσης και ο George Russel που έμεινε στην 11η θέση, μπροστά από τον Sean Gelael που ήταν στο τιμόνι της Toro Rosso, ενώ στη τελευταία θέση έμεινε ο τρίτος διαφορετικός οδηγός της McLaren που έτρεξε σήμερα, ο Oliver Turvey.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles