spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D2 (απόγευμα): Ο Vettel έσπασε τα χρονόμετρα στο παγωμένο Montmelo

H δεύτερη ημέρα των χειμερινών δοκιμών ολοκληρώθηκε με τον Sebastian Vettel να γράφει τον ταχύτερο γύρο του τεστ μέχρι στιγμής.

Το απογευματινό σκέλος των δοκιμών της Βαρκελώνης είδε περισσότερη δράση στη πίσω, όπως επίσης και μπόλικο κρύο και χαμηλές θερμοκρασίες στην άσφαλτο. Όμως, αυτό δεν εμπόδισε τις ομάδες, οι οποίες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να γράψουν χιλιόμετρα.

Όπως και τη πρώτη ημέρα, έτσι και τη δεύτερη είχαμε αλλαγές στους οδηγούς, με τον Robert Kubica να παίρνει τη θέση του Sergey Sirotkin στην Williams FW41. Αυτή ήταν η μοναδική αλλαγή, μιας και η Mercedes επέλεξε να μην βάλει τον Lewis Hamilton στη θέση του Bottas όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. To ίδιο είδαμε και στην Renault, με τον Hulkenberg να μένει εκτός και τον Sainz να ολοκληρώνει την ημέρα.

Πέρα όμως από πολλά αγωνιστικά χιλιόμετρα, είχαμε και περίεργες καιρικές συνθήκες. Για λίγη ώρα, μέχρι και χιόνι έπεσε στο Circuit de Catalunya, όμως δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τη δράση.

Ο Sebastian Vettel ήταν ο οδηγός που έλαμψε το απόγευμα και πάτησε το γκάζι στο πάτωμα της SF71-H. O Γερμανός έγραψε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας και του τεστ μέχρι στιγμής με τη soft γόμα στο 1:19.673. Συνολικά, η Scuderia κάλυψε  98 γύρους, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα. Στην 2η θέση της ημέρας, βρέθηκε η Mercedes του Valtteri Bottas. O Φινλανδός έγινε ο δεύτερος οδηγός που κατέβηκε το 1:20 και ο ταχυτερος γύρος του έγινε με τη μέση γόμα. Αρκετά παραγωγική ημέρα για τους πρωταθλητές με 94 γύρους συνολικά.

Στην 3η θέση έμεινε η McLaren του Stoffel Vandoorne, όμως το πρώτο τεστ δεν έχει εξελιχθεί όπως θα ήθελε η ομάδα του Woking. Στο απογευματινό σκέλος, η MCL33 δεν βγήκε καθόλου στη πίστα, με τις φήμες να κάνουν λόγω για υπερθέρμανση στο πίσω μέρος που κατέστρεψε καλωδιώσεις και προκάλεσε ζημιές στο κιβώτιο. Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες, καθώς στην McLaren χρειάζονται γύρους.

Αρκετούς γύρους έγραψε το απόγευμα ο Max Verstappen με την Red Bull RB14. Ο Ολλανδός βρέθηκε στην 4η θέση με καλύτερο χρόνο στην medium γόμα ελαστικών και 67 γύρους συνολικά. Ακολούθησε ο Carlos Sainz με την Renault, 1.5s πίσω από τον Vettel, ενώ 0.1s πίσω του ήταν ο Pierre Gasly με την Torro Rosso στους 82 γύρους, ενώ ο Robert Kubica εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του γράφοντας τον 7ο χρόνο και 46 γύρους.

Ο Sergey Sirotkin ακολούθησε στην 8η θέση, ενώ ακολούθησαν οι Esteban Ocon με την Force India, Charles Leclerc με την Sauber και ο Kevin Magnussen έκλεισε την 11άδα της δεύτερης ημέρας.

Η δράση δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα συνεχιστεί αύριο, καθώς οι καιρικές συνθήκες ενδέχεται να αναγκάσουν τους ανθρώπους της F1 να ματαιώσουν την ημέρα.

Αποτελέσματα D2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles