spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D2, πρωί: Ο Perez δείχνει τον δρόμο – Χαμός με το τιμόνι της Mercedes

Ο Sergio Perez ήταν ο ταχύτερος οδηγός της ημέρας με τη Racing Point στις δοκιμές Βαρκελώνης, όμως το κύριο θέμα ήταν το τιμόνι της Mercedes.

Ο Μεξικανός δείχνει να βολεύεται και με το παραπάνω στη νέα RP20 που έκανε ντεμπούτο τη πρώτη ημέρα και με το 1:17.347 στη medium έγραψε τον πρώτο χρόνο για το πρωινό σκέλος σε γύρους και ήταν μακράν ταχύτερος όλων. Ο Daniel Ricciardo βρέθηκε στη 2η θέση με την ίδια γόμα, όμως 0.4s μακριά από τον Perez. H Renault αντιμετώπισε μερικά προβλήματα αξιοπιστίας, μένοντας αρκετή ώρα στο γκαράζ, όμως έγραψε 41 γύρους. Ο Alexander Albon βρέθηκε για πρώτη φορά στο τιμόνι της RB16 και έγραψε το 1:18.155 με τη hard γόμα και συνολικά 59 γύρους.

Στην 4η θέση 0.010s πιο αργός ήταν ο Pierre Gasly με την Alpha Tauri στους 75 γύρους, ενώ τη πρώτη 5άδα έκλεισε ο George Russell με τη Williams, η οποία δείχνει να βρίσκεται για την ώρα στο σωστό δρόμο. Ο Βρετανός έκανε 71 γύρους και θα έχει και το απογευματινό σκέλος για να γράψει πάνω από 100.

Η Ferrari είχε ένα ήσυχο πρωινό και πάλι με τον Charles Leclerc, ο οποίος με τη medium γόμα έγραψε το 1:18.335 και μόλις 49 γύρους συνολικά. Ο Sebastian Vettel είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με χθες και αναμένεται να αναλάβει στο απογευματινό σκέλος.

Ο Lewis Hamilton ήταν ο πιο πολυάσχολος οδηγός το πρωί, σπάζοντας το ρεκόρ του Verstappen από χθες, κάνοντας συνολικά 106 γύρους με την W11. O Βρετανός ήταν στην 7η θέση με τη hard γόμα και 1.040s πίσω από τη κορυφή, όμως οι απόλυτοι χρόνοι δεν ήταν στο πρόγραμμα της ομάδας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Romain Grosjean είχε ένα ικανοποιητικό πρωινό για τη Haas στην 8η θέση της κατάταξης, λίγα χιλιοστά μπροστά από τον Kimi Raikkonen που οδήγησε για πρώτη φορά την Alfa Romeo, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στα 0.012s. O Lando Norris ήταν στη 10η θέση με μόλις 48 γύρους για την McLaren έπειτα από μια πολύ θετική πρώτη ημέρα, όμως θα έχει και το απογευματινό σκέλος να πάρει επιπλέον δεδομένα.

Η αξιοπιστία ήταν και σήμερα εξαιρετική, δίχως κόκκινη σημαία για δεύτερη σερί ημέρα, με μικροεξόδους από τους Gasly και Leclerc να ήταν τα μοναδικά απρόοπτα. Το απόγευμα, θα αναλάβει ο Vettel για τη Ferrari, o Ocon για την Renault και ο Bottas για τη Mercedes.

Η μεγάλη είδηση της ημέρας είναι φυσικά ο πυλώνας του τιμονιού της Mercedes. Οι Πρωταθλητές έφεραν ένα πρωτοποριακό σύστημα, το οποίο μηδενίζει τη γωνία του toe-out των τροχών και αυτό συμβάλλει στην βελτίωση της τελικής ταχύτητας και ταυτόχρονα μειώνει τη φθορά των ελαστικών. Προς το παρόν είναι άγνωστο για το αν είναι νόμιμο ή όχι, ούτε για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Η Mercedes δεν συνηθίζει να έχει ως βασικό χαρακτηριστικό κάτι στο μονοθέσιο της ενώ είναι παράνομο. Για τις αντίπαλες ομάδες όμως είναι ευλογία που το εν λόγω σύστημα ανακαλύφθηκε τώρα και όχι για παράδειγμα στο δεύτερο τεστ ή στην Αυστραλία.

Αποτελέσματα – Δοκιμές Βαρκελώνης, Ημέρα 2 (πρωί)

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles