spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D3, απόγευμα: 1-2 και επίδειξη δύναμης από Mercedes

Η Mercedes ολοκλήρωσε ταχύτερη το πρώτο τεστ για τις χειμερινές δοκιμές της Βαρκελώνης το 2020, κάνοντας το 1-2 με τον Valtteri Bottas στη κορυφή των χρόνων.

Ο Φινλανδός από το πρωί της Πέμπτης με τη C5 super-soft γόμα έγραψε τον κορυφαίο χρόνο στο 1:15.732 σε ιδανικές συνθήκες, δείχνοντας μας ένα δείγμα για το τι μπορεί να κάνει φέτος η W11. Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από τη πίστα, οι ρυθμίσεις του κινητήριου συνόλου δεν ήταν σε mode για τις κατατακτήριες δοκιμές, παρά το γεγονός πως έφτασε 0.3s μακριά από την pole position του 2019. Ο Lewis Hamilton έκανε το 1-2 για την Mercedes, με τον Βρετανό να έχει ένα απόγευμα δοκιμάζοντας την απόδοση του μονοθεσίου του. Ο χρόνος που κατάφερε ήταν στο 1:16.516 με τη C5 γόμα, όμως ο γύρος του δεν ήταν καθαρός.

Ένα δείγμα για τη ταχύτητα της Mercedes που ολοκλήρωσε τη μέρα στους 157 γύρους συνολικά, ήταν το γεγονός πως με τη C3 ο Hamilton ήταν 0.9s πιο αργός από τον Bottas και με βάση τη διαφορά των γομών, ο ταχύτερος χρόνος μπορεί να πέσει κι άλλο. Επιπλέον, οι απογευματινές συνθήκες της πίστας ήταν χειρότερες από το πρωί. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Esteban Ocon με τον πρωινό του χρόνο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Lance Stroll με την Racing Point έμεινε στην 4η θέση και το 1:17.338 με τη C4 γόμα ελαστικών, μπροστά από τον Daniil Kvyat που έκλεισε τη πρώτη 5άδα της ημέρας. Ο Antonio Giovinazzi έκανε με διαφορά τους περισσότερους γύρους της ημέρας στους 152 με την Alfa Romeo και πήρε την 6η θέση στο 1:17.469. Ο Daniel Ricciardo προκάλεσε μια από τις δύο κόκκινες σημαίες στο απογευματινό σκέλος, όμως έβαλε πολλούς γύρους για την Renault, 93 συνολικά. Πίσω του ακολούθησαν τέσσερα μονοθέσια με καλύτερο χρόνο στην C2 γόμα. Οι δύο Red Bull των Max Verstappen και Alex Albon που είχε ρόλο οδηγού στο δεύτερο σκέλος, όπως και ο Pierre Gasly για την Aplha Tauri, με τον Carlos Sainz να παίρνει τη 10η θέση.

Ο Romain Grosjean ήταν 12ος, ενώ ο Sebastian Vettel Με το νέο κινητήριο σύνολο πήρε τη 13η θέση, όμως έκανε λίγους γύρους, έχοντας μάλιστα και μηχανική αστοχία το πρωί. Το πρώτο χειμερινό τεστ της Ferrari δεν πήγε όπως θα ήθελαν στη Scuderia, με τον Mattia Binotto να δηλώνει πως είναι πιο αργοί από τους αντιπάλους τους. Από την άλλη, η μέρα της Ferrari ολοκληρώθηκε με 100 γύρους και διαφορά από τη Mercedes στα 2.652s. O Lando Norris είχε ρόλο οδηγού για την McLaren το απόγευμα, βάζοντας λίγους γύρους στη 14η θέση. Συνολικά, η ομάδα του Woking ολοκλήρωσε τη μέρα με 125 γύρους, ενώ έφερε για πρώτη φορά μια νέα έκδοση της εμπρός αεροτομής της MCL35.

Ο Nicholas Latifi επέστρεψε επίσης στη πίστα μετά από αρκετές ώρες αλλαγής κινητήριας μονάδας από τη Williams, ολοκληρώνοντας στη 15η θέση με 6 γύρους. Ο Kevin Magnussen ήταν ο πιο άτυχος της ημέρας, καθώς μόλις στην 4ο γύρο τους είδε την πίσω δεξιά ζάντα να αστοχεί, καταλήγοντας στον τοίχο και προκαλώντας κόκκινη σημαία.

H Renault έβαλε τους περισσότερους χρόνους μέσα στη μέρα με 169, όσους και η Red Bull Racing με τους Verstappen και Albon. H Alfa Romeo έκανε 152 γύρους μέσα στη μέρα, ενώ πίσω της ήταν η Mercedes με την 138. Στη τελευταία θέση ήταν η Haas με 52, πίσω από την Williams με 72 και την Ferrari με 100.

Η τελική καταμέτρηση γύρων ανά ομάδα μετά από τρεις ημέρες δοκιμών έχει ως εξής:

Mercedes – 494

Red Bull – 471

McLaren – 467

Alfa Romeo – 424

AlphaTauri – 382

Renault – 380

Racing Point – 371

Ferrari – 354

Williams – 324

Haas – 316

Αποτελέσματα – Δοκιμές Βαρκελώνης, Ημέρα 3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles