spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D3, πρωί: Έσπασε τα χρονόμετρα ο Bottas – Προβλήματα για Ferrari και Williams

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος στο πρωινό σκέλος της τελευταίας μέρας, γράφοντας νέο ρεκόρ χρόνου στις χειμερινές δοκιμές της Βαρκελώνης, ενώ προβλήματα αξιοπιστίας αντιμετώπισαν Ferrari και Williams.

Ο Φινλανδός μαζί με την Mercedes επέλεξαν να δείξουν τα δόντια τους στις χειμερινές δοκιμές και έθεσαν το ρυθμό σπάζοντας το περσινό ρεκόρ που είχε σημειώσει ο Sebastian Vettel. Με ένα φρέσκο σετ της C5 super-soft γόμας, ο Bottas έγραψε το 1:15.732 και έγινε ο πρώτος που έπεσε κάτω από το 1:16 σε χειμερινές δοκιμές. Βάζοντας επίσης 65 γύρους, είχε ένα εντυπωσιακό πρωινό, με την Mercedes να δείχνει τον δρόμο στους υπόλοιπους. Στη 2η θέση βρίσκουμε τον Esteban Ocon με την Renault, o οποίος έκανε 76 γύρους και με τη C4 soft γόμα ήταν 1.370s πιο αργός από την Mercedes και σίγουρα θα ήθελε να βρίσκεται ακόμα πιο κοντά.

Η Renault δείχνει να μην είναι στο σημείο απόδοσης που θα ήθελε για την ώρα, όμως υπάρχουν ακόμα τρεις ημέρες δοκιμών και ένα απόγευμα. Στην 3η θέση της κατάταξης του πρωινού σκέλους βρέθηκε ο Lance Stroll με τη «ροζ Mercedes» όπως αποκαλούν στα paddock την RP20. O Καναδός έβαλε πολλούς γύρους και με τη C4 γόμα έγραψε το 1:17.338.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Daniil Kvyat με την Alpha Tauri, ο οποίος έγραψε το 1:17.427, όμως ήταν με τη C3 γόμα, τη medium δηλαδή, δείχνοντας πως υπάρχει ταχύτητα στην ΑΤ01. Ο Max Verstappen δεν έκανε γρήγορους γύρους, με την Red Bull να ακολουθεί και πάλι ένα διαφορετικό πρόγραμμα δοκιμών. Με τη C2 hard γόμα έγραψε το 1:17.636 και δείχνει πως η RB16 είναι μια πολύ καλή βάση για να χτυπήσει στα ίσα τη Mercedes με συνολικά 86 γύρους.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Antonio Giovinazzi με την Alfa Romeo στους 65 γύρους ήταν στο 1:18.035 και ο χρόνος αυτός έγινε με τη C3 medium γόμα, σε ένα ενθαρρυντικό πρωινό για την Ελβετική ομάδα. Ο Carlos Sainz είχε ένα πολύ ήσυχο πρωινό για την McLaren, όμως έγραψε 76 γύρους στο τιμόνι της MCL35. O ταχύτερος χρόνος του ήταν 2.542s μακριά από τη κορυφή, όμως επετεύχθη με τη C2 γόμα. Αν τον συγκρίνουμε με τον χρόνο του Verstappen στην ίδια γόμα, η διαφορά των μονοθεσίων είναι μόλις στα 0.6s. O Romain Grosjean έκλεισε στην 8η θέση με μόλις 48 γύρους στο τιμόνι της VF20, με τον ταχύτερο χρόνο να είναι με τη C3 γόμα.

Στην 9η θέση έμεινε ο Sebastian Vettel με τη Ferrari, o οποίος προκάλεσε τη πρώτη κόκκινη σημαία στη διαδικασία, όταν και η SF1000 του αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα. Η ομάδα θα αλλάξει κινητήρια μονάδα, με τον Γερμανό να κάνει μόλις 40 γύρους στο πρωινό σκέλος των δοκιμών. Ανησυχία στη Ferrari, η οποία πρέπει να κάνει πολλούς γύρους το απόγευμα. Στην 10η θέση έμεινε ο Nicholas Latifi με την Williams, o οποίος προκάλεσε τη δεύτερη κόκκινη σημαία της ημέρας όταν και σταμάτησε στην έξοδο του pit-lane μετά από μηχανικό πρόβλημα στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Μέχρι εκείνο το σημείο, είχε σημειώσει το 1:19.004 με τη C3 medium γόμα.

Στο απογευματινό σκέλος θα δούμε τους Ricciardo για την Renault, Norris για την McLaren, Gasly για την Alpha Tauri, Magnussen για την Haas, Albon για την Red Bull και Hamilton για την Mercedes.

Αποτελέσματα – Δοκιμές Βαρκελώνης, Ημέρα 3 (πρωί)

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles