spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D4, απόγευμα: Παρέμεινε στη κορυφή ο Kubica – Ταχύτερος ο Verstappen στη διαδικασία

Ο Robert Kubica ήταν ο ταχύτερος στην τέταρτη μέρα για τις δοκιμές Βαρκελώνης, με τον Max Verstappen ταχύτερο στο απογευματινό σκέλος, όμως δεν αποκλείεται η αξιοπιστία της Honda να χτύπησε και πάλι.

Ο ταχύτερος χρόνος που σημειώθηκε από το μεσημέρι δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της ημέρας, με τον Πολωνό στην Alfa Romeo να είναι 1ος με χρόνο στο 1:16.942. Όμως από εκεί και πέρα είδαμε αλλαγές στη κατάταξη, με αρκετές ομάδες να κάνουν τις δοκιμές τους και να πιέζουν λίγο παραπάνω τα μονοθέσιά τους. Ο Max Verstappen με τη C3 medium γόμα έγραψε το 1:17.347 και ήταν σε ένα μεγαλύτερο mode κινητήρα σε σχέση με άλλους του γύρους, δείχνοντας πως η Red Bull δοκίμασε να πάρει μια μικρή γεύση, γιατί δεν ξέρουμε ακριβώς τα φορτία καυσίμου, από την RB16. Συνολικά όμως έβαλε 84 γύρους σε ένα γεμάτο απόγευμα.

Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Sergio Perez με την Racing Point, o οποίος όπως και ο Verstappen έκανε χρόνο με την C3 γόμα και ήταν μόλις 0.081s μακριά από τον Ολλανδό, δείχνοντας ίσως τη δυναμική της RP20. Συνολικά ο Perez έβαλε γύρους και η Racing Point έκλεισε με 84 γύρους επίσης.. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Daniil Kvyat με την Alpha Tauri, όντας 0.549s πιο αργός από τον Raikkonen με την C3 γόμα, με τον Ρώσο να βάζει 61 γύρους το απόγευμα.

Στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας, ο Verstappen με ένα μονοθέσιο που ακουγόταν αρκετά παράξενα έχασε τον έλεγχο στη στροφή 10 αφού έσβησε ο κινητήρας του προκαλώντας κόκκινη σημαία. Ταυτόχρονα, ο Daniil Kvyat σταμάτησε στη πίστα την ίδια στιγμή για την Alpha Tauri πριν τη στροφή 9, πιθανότατα έχοντας μείνει από καύσιμα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Από εκεί και πέρα ακολούθησαν οι Gasly, Albon, Hamilton και Stroll που σημείωσαν τον χρόνο τους στο πρωινό σκέλος. Στην 9η θέση έκλεισε ο Valtteri Bottas με την Mercedes, o οποίος όπως και ο teammate του έβαλαν πολλούς γύρους στη μέρα. Οι Πρωταθλητές έβαλαν συνολικά 179 γύρους στη 4η ημέρα, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα. Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Sebastian Vettel με την Ferrari και τον ακολούθησαν οι Daniel Ricciardo και Carlos Sainz με τους πρωινούς τους χρόνους.

Ο Charles Leclerc με τη Ferrari, γράφοντας το 1:18.244 με τη C3 medium γόμα, όμως περιμένουμε αύριο ώστε να δούμε γύρους δυνατής απόδοσης από την Ferrari που σήμερα συμπλήρωσε 164 γύρους. O Nicholas Latifi ήταν ταχύτερος από τον George Russell με 107 γύρους για την Williams, ενώ ακολούθησαν οι Romain Grosjean, Lando Norris, Kimi Raikkonen και Esteban Ocon.

Αξίζει να σημειωθεί το γυρολόγιο ορισμένων ομάδων, με την Red Bull να έχει 102 γύρους, με την Alpha Tauri να έχει 86, η Renault έκανε 127 γύρους με τους δύο οδηγούς της, με την McLaren για πρώτη φορά να είναι κάτω από 100 γύρους στους 99, ενώ η Haas με τον Grosjean μόλις στην ημέρα να γράφει 107 γύρους στην VF-20.

Αποτελέσματα – Δοκιμές Βαρκελώνης, Ημέρα 3 (απόγευμα)

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles