spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D5, απόγευμα: Παρέμεινε στη κορυφή η Ferrari – Προβλήματα για τη Mercedes

Ο Sebastian Vettel ολοκλήρωσε στη κορυφή των χρόνων για πρώτη φορά στις χειμερινές δοκιμές της Βαρκελώνης, με τον ταχύτερο χρόνο της Ferrari στο 2020.

Ο Γερμανός σημείωσε στο πρωινό σκέλος το 1:16.841 και πήρε την 1η θέση στην πέμπτη μέρα δοκιμών, ακολουθώντας ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα, πριν παραδώσει το τιμόνι της SF1000 στον Charles Leclerc. Στο απογευματινό σκέλος, η Ferrari πραγματοποίησε προσομοίωση αγώνα και συνολικά έβαλε στη μέρα 144 γύρους. Στην 2η θέση έκλεισε ο Pierre Gasly, o οποίος βγήκε με 20 λεπτά να απομένουν στην ημέρα με την C5 super-soft γόμα και έγραψε το 1:17.066 και συνολικά 138 γύρους στο σημερινό του πρόγραμμα.

Με τον πρωινό του χρόνο ο Lance Stroll έμεινε στην 3η θέση, βάζοντας επίσης πάρα πολλούς γύρους, με προσομοίωση αγώνα για την Racing Point και συνολικά 130 γύρους. Οι Vettel και Stroll στην προσομοίωση αγώνα τους ήταν σε παρόμοιο ρυθμό στο 1:22, ενώ αν συγκρίνουμε προσομοίωση αγώνα της Mercedes από το πρώτο τεστ που ήταν στο 1:20, βλέπουμε πως είναι πιο αργοί. Όμως δεν σημαίνει πως αυτός είναι ο πραγματικός τους ρυθμός.

Ο Nicholas Latifi έβαλε συνολικά 159 πολύ σημαντικούς γύρους στη μέρα, θέλοντας να μάθει ακόμα περισσότερο το μονοθέσιό του, σημειώνοντας όσο περισσότερους γύρους γινόταν. Ο Lando Norris ακολούθησε επίσης ένα συντηρητικό πρόγραμμα το απόγευμα ξεπερνώντας τους 112 γύρους, με τον Max Verstappen να κλείνει στην 6η θέση, μπροστά από τους Valtteri Bottas & Esteban Ocon.

O Kevin Magnussen σημείωσε επίσης περισσότερους από 100 γύρους στην Haas, η οποία με το πρόγραμμα που ακολουθεί τις μέρες αυτές, δεν μας δίνιε περιθώριο να δούμε αν βρίσκεται υψηλά ή χαμηλά σε δυναμικότητα. O Alex Albon έκανε το δικό του πρόγραμμα με την Red Bull, η οποία δεν σημείωσε τους γύρους που θα ήθελε μέσα στη μέρα, κλείνοντας τη πρώτη 10άδα. Ο Daniel Ricciardo πήρε την 11η θέση μπροστά από τον Antonio Giovinazzi που επέστρεψε στη πίστα στο απογευματινό σκέλος για να πάρει την 12η θέση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στη τελευταία θέση βρίσκουμε τον Lewis Hamilton, με τον Βρετανό να κάνει μόλις 14 γύρους στη μέρα, καθώς προκάλεσε κόκκινη σημαία στη διαδικασία. Η Mercedes αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και έχασε τη πρώτη ώρα στο γκαράζ, με τον Βρετανό να μην προλαβαίνει να κάνει επίσης το πρόγραμμα που θα ήθελε. Η W11 δείχνει πως έχει προβλήματα αξιοπιστίας και αυτό επιβεβαιώθηκε όταν σταμάτησε στην έξοδο της στροφής 4. Σύμφωνα με τους Πρωταθλητές, η τηλεμετρία έδειξε μια ανωμαλία στη πίεση λαδιού, σβήνοντας προληπτικά τον κινητήρα. Δίχως να ρισκάρει, η Mercedes ολοκλήρωσε πρόωρα τη μέρα της και αύριο θα θέλει σίγουρα να επιστρέψει πολύ πιο δυνατή.

Αποτελέσματα – Δοκιμές Βαρκελώνης, Ημέρα 5

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles