spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D5: Κορυφή για Norris και McLaren αλλά με προβλήματα

Ο Lando Norris ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη πρώτη ημέρα του δεύτερου χειμερινού τεστ δοκιμών στη πίστα του Montmelo,

O νεαρός Βρετανός έκλεψε στο τελευταίο ημίωρο τη παράσταση, καθώς με λίγα καύσιμα έκανε έναν πολύ δυνατό χρόνο στο 1:17.709 με τη C4 ή αλλιώς ultrasoft γόμα. Όμως λίγο αργότερα σταμάτησε με πρόβλημα στο μονοθέσιο του εντός πίστας και έβγαλε για δεύτερη φορά στη μέρα κόκκινη σημαία. Νωρίτερα, πρόβλημα στα υδραυλικά τον είχαν κρατήσει στο γκαράζ, κοστίζοντας στην ομάδα του 2 ώρες συνολικά εκτός πίστας. Η McLaren έγραψε τη Πέμπτη ημέρα συνολικά 81 γύρους σε μια ημέρα με ανάμεικτα συναισθήματα. Στη 2η θέση έμεινε ο Pierre Gasly με τη Red Bull Racing Honda, o οποίος ήταν μόλις 0.006s μακριά από τον Norris, όμως ο χρόνος του σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα με την C3 ή soft γόμα, ενώ συνολικά συμπλήρωσε 135 γύρους. Πίσω του έκλεισε τη 3άδα ο Lance Stroll με την Racing Point. O Καναδός ήταν με την C4 γόμα ελαστικών της Pirelli και έκλεισε την ημέρα στο 1:17.824 με 82 γύρους συνολικά. Ο χρόνος αυτός δείχνει πως η ομάδα είναι σε καλό δρόμο και οι αναβαθμίσεις που έρχονται στην Αυστραλία θα τη κάνει πιο ανταγωνιστική.

Ο Sebastian Vettel με τη Ferrari έμεινε στη 4η θέση και παρά το γεγονός πως είχε μόνο το απόγευμα ρόλο οδηγού, συμπλήρωσε 82 γύρους για τη Ferrari με ταχύτερο χρόνο το 1:17.925 έχοντας τη C3 γόμα. Η ιταλική ομάδα δεν πηγαίνει για τους απόλυτους χρόνους, συνεχίζοντας όμως δυναμικά τόσο σε ρυθμό αγώνα αλλά και μικρής διάρκειας stint. O Antonio Giovinazzi έφερε τη Sauber στη πρώτη 5άδα στο 1:18.589 έχοντας τη C4 γόμα επίσης. Πίσω του έμεινε ο Alex Albon με τη Toro Rosso με τα ίδια ελαστικά, 0.060s πίσω του.

Ο Charles Leclerc στο πρωινό σκέλος συμπλήρωσε μόλις 29 γύρους για τη Ferrari, αλλά έμεινε στην 7η θέση της ημέρας. Συνολικά η Scuderia έγραψε 111 γύρους τη πέμπτη ημέρα και την έκλεισε με χαμόγελο. Ο Kevin Magnussen ήταν ο πιο απασχολημένος οδηγός της ημέρας στην 8η θέση με 136 γύρους για την Haas, που φαίνεται πως έλυσε τα προβλήματα αξιοπιστίας που είχε τη περασμένη εβδομάδα.

Ο George Russell έφερε μερικά χαμόγελα στη Williams με την 9η θέση και χρόνο στο 1:19.662. Μπορεί να ήταν με τη C5 γόμα, όμως οι 130 γύροι που συμπλήρωσε έχουν τεράστια σημασία για την ομάδα του που χρειάζεται όσα περισσότερα χιλιόμετρα δοκιμών. Ο Daniel Ricciardo έκλεισε τη 10άδα της ημέρας, με τη Renault να μην πηγαίνει για γρήγορους γύρους τη 5η ημέρα και να έχει ταχύτερο γύρο με τηC2.

Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Mercedes, με τον Valtteri Bottas μπροστά από τον Lewis Hamilton. O Φινλανδός με τη C2 γόμα στο τέλος της ημέρας πήρε την 11η θέση, όμως μόνο ευχαριστημένος δεν πρέπει να είναι. Ο teammate του μπορεί να έκανε 99 γύρους, όμως ο ίδιος περιορίστηκε στους 7, καθώς αντιμετώπισε προβλήματα αξιοπιστίας, με τους μηχανικούς του να κάνουν αλλαγή στη κινητήρια μονάδα του.

Ο Lewis Hamilton από την άλλη είχε ένα γεμάτο πρωινό και εστίασε σε αεροδυναμικές δοκιμές. Η W10 ήταν αισθητά διαφορετική σε σχέση με το πρώτο τεστ. Μεγάλες αλλαγές είδαμε στην εμπρός αεροτομή, τα sidepods, το κάλυμμα του κινητήρα και στη πίσω αεροτομή μαζί με ένα νέο T-Wing, θέλοντας να καλύψει το έδαφος το οποίο φαίνεται να έχει χάσει. Μπορεί να μην είδαμε και πάλι γρήγορους χρόνους όμως έμεινε μπροστά από τον Nico Hulkenberg που έμεινε στο 1:20.348 στη τελευταία θέση.

Αποτελέσματα Day 5

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles