spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D5: O Vettel ξεκίνησε δυναμικά το δεύτερο τεστ

Το δεύτερο και τελευταίο τετραήμερο χειμερινό τεστ για το 2018 ξεκίνησε στη πίστα του Montmelo, με τις συνθήκες να είναι υπέρ των ομάδων.

Ομάδες και οδηγοί βρίσκονται και πάλι στην ισπανική πίστα, ώστε να μπουν στη τελική ευθεία των προετοιμασιών για την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Οι ημέρες αυτές είναι άκρως σημαντικές, μιας και οι ομάδες βάζουν τις τελευταίες πινελιές πριν την Αυστραλία. Μεγάλος στόχος είναι η συλλογή δεδομένων.

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για να διεξαχθούν δοκιμές, αντίθετα με ότι είχαμε συνηθίσει την προηγούμενη εβδομάδα με το κρύο, τη βροχή, αλλά και το χιόνι. Αυτό, επέτρεψε στις ομάδες να γράψουν πολλά και πολύτιμα χιλιόμετρα. Σχεδόν όλες όμως.

Ταχύτερος της ημέρας ήταν ο Sebastian Vettel με την Ferrari. O Γερμανός, έγραψε το 1:20.396 με την medium γόμα ελαστικών, με τον χρόνο αυτό να είναι πάνω από 1s πιο αργός από τον ταχύτερο του προηγούμενου τεστ. Μάλιστα, τον σημείωσε αρκετά νωρίς στην ημέρα, δείχνοντας πως ο ίδιος δεν πίεσε καθόλου, ενώ συνολικά έγραψε τον εξαιρετικό αριθμό των 168 γύρων. Στην 2η θέση ακολούθησε ο Valtteri Bottas για την Mercedes, o oποίος ανέλαβε το πρωινό σκέλος πριν παραδώσει την W09 στον Lewis Hamilton το απόγευμα. Ο Φινλανδός με την soft γόμα έγραψε το 1:20.596 και 86 γύρους συνολικά.. Στην 3η θέση ακολούθησε ο Max Verstappen με την Red Bull, o oποίος προκάλεσε και κόκκινη σημαία στην απογευματινή διαδικασία. Όμως, κατάφερε να γράψει 127 γύρους.

Ο  Lewis Hamilton μπήκε το απόγευμα στη πίστα, με σκοπό να γράψει πολλούς γύρους. Ο Βρετανός έκανε μεγάλα stint και συνολικά σημείωσε 88 γύρους, βάζοντας συνολικά 174 για τους πρωταθλητές. Το 1:20.808 ήταν ο καλύτερος γύρος του με την soft γόμα. Στην 5η θέση βρέθηκε ο Pierre Gasly με την Toro Rosso, ο οποίος έβαλε μόλις 56 γύρους τη σημερινή ημέρα για λογαριασμό της Honda, όμως φημολογείται πως οι Ιάπωνες έχουν έτοιμο αναβαθμισμένο για το υπόλοιπο τεστ. Ακολούθησε ο Kevin Magnussen με την Haas, μπροστά από τις δύο Renault των Nico Hulkenberg & Carlos Sainz που μοιράστηκαν την RS18.

O Sergey Sirotkin με την Williams έτρεξε το πρωί γράφοντας μόλις 42 γύρους και χρόνο στο 1:21.558 για την ομάδα τουGrove, μπροστά από την VJM11 του Sergio Perez ο οποίος έκλεισε την 10άδα.

O τρίτος οδηγός που ξεπέρασε τους 100 γύρους ήταν ο Marcus Ericsson με την Sauber. O Σουηδός, έγραψε συνολικά 116, με καλύτερο χρόνο στο 1:21.706, σε μια πολύ παραγωγική ημέρα για την Ελβετική ομάδα.

Ο Stoffel Vandoorne βρέθηκε σε μια απογοητευτική θέση για την McLaren σε μια ημέρα που θα θέλουν σίγουρα να ξεχάσουν στο Woking. O Βέλγος έγραψε μόλις 38 γύρους, ενώ η MCL-33 έβγαλε τρεις φορές κόκκινη σημαία με πολλά προβλήματα με την μπαταρία και τα υδραυλικά. Στην τελευταία θέση βρέθηκε ο Lance Stroll, ο οποίος μπορεί να μην έκανε καλό χρόνο, όμως έβαλε 83 γύρους για την Williams.

Αποτελέσματα D5

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles