spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης Day 6: O Bottas έκλεισε ταχύτερος τις χειμερινές δοκιμές

Ο Valtteri Bottas έκλεισε τη τελευταία ημέρα δοκιμών στην κορυφή, έχοντας τον ταχύτερο χρόνο στις χειμερινές δοκιμές της Βαρκελώνης, μπροστά από την Red Bull που έδειξε επιτέλους τη ταχύτητά της.

Ο Φινλανδός ανέλαβε το απογευματινό πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας, με τη πίστα να βρίσκεται στη καλύτερη ίσως κατάσταση των δοκιμών, με τα σύννεφα να έχουν καλύψει το Circuit de Catalunya, με τη θερμοκρασία εδάφους στους 19 βαθμούς. Έχοντας την C5 super-soft γόμα, σημείωσε το 1:16.196 και πήρε την 1η θέση στην ημέρα για λογαριασμό της Mercedes στους 7 γύρους. Όμως δεν έφτασε το 1:15.732 που έκανε στο πρώτο χειμερινό τεστ, πράγμα που μας δείχνει ό,τι υπάρχει περισσότερη ταχύτητα στην W11 από αυτή που έχουμε δει. Μάλιστα, όπως αποκάλυψαν από την Mercedes, στη τελευταία ημέρα έτρεξαν με πολύ συντηρητικές ρυθμίσεις στη κινητήρια μονάδα και με το να γράφει τον ταχύτερο χρόνο, δείχνει πως έχει το προβάδισμα τουλάχιστον για τις χειμερινές δοκιμές.

Στη 2η θέση ολοκλήρωσε ο Max Verstappen, o οποίος έβαλε την C4 soft γόμα και έγραψε έναν γρήγορο γύρο για την Red Bull, η οποία αποφάσισε να δείξει ένα μέρος από τη ταχύτητά της. Στη πρώτη του προσπάθεια ο Ολλανδός είχε τη ταχύτητα να ρίξει τον Bottas από την κορυφή, όμως έκανε λάθος στο τελευταίο κομμάτι και δεν μάθαμε τη ταχύτητα της RB16 στο τελευταίο κομμάτι. Στο τέλος της ημέρας βγήκε με νέο σετ της C4, όμως βγαίνοντας από την τελευταία στροφή ήταν 0.1s πιο αργός από τον εαυτό του και έκοψε ρυθμό. Ο ταχύτερος χρόνος του ήταν 0.073s μακριά από την Mercedes και στην Red Bull πρέπει να νιώθουν αρκετά αισιόδοξοι για την αρχή της σεζόν. Στη 3η θέση έκλεισε ο Daniel Ricciardo, με τον πρωινό του χρόνο στο 1:16.276 για την Renault.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

O Charles Leclerc είχε ένα απίστευτο απογευματινό σκέλος για την Ferrari, όπου έκανε μια πολύ καλή προσομοίωση αγώνα που ήταν κατά πολύ ταχύτερη από αυτή του Sebastian Vettel την 5η ημέρα. Μπορεί να μην βελτίωσε τον χρόνο του, όμως τελείωσε με 181 γύρους στο τιμόνι της SF1000.

Την πρώτη 5άδα έκλεισε ο Lewis Hamilton Με τον πρωινό του χρόνο και ήταν μπροστά από τον Esteban Ocon που έκλεισε θετικά τις χειμερινές δοκιμές με 74 γύρους. Στην 7η θέση ολοκλήρωσε την ημέρα ο Sergio Perez με την Racing Point, βελτιώνοντας ελάχιστα τον πρωινό του χρόνο και ήταν 0.438s μακριά από την κορυφή της κατάταξης, βάζοντας μάλιστα και 154 γύρους με την μοναδική ομάδα της Mercedes που δεν αντιμετώπισε προβλήματα αξιοπιστίας. Ο Μεξικανός έμεινε μπροστά από τον Carlos Sainz με την McLaren, o οποίος στο απογευματινό του πρόγραμμα είχε stint προσομοίωσης αγώνα και έκλεισε με 160 γύρους σε ένα απροβλημάτιστο τεστ για την McLaren.

O George Russell έβαλε 144 γύρους μέσα στην πιο πολυάσχολη μέρα για τον ίδιο και την Williams, μπροστά από τον Daniil Kvyat που έκλεισε τη πρώτη 10άδα για την Alpha Tauri στους 159 γύρους. Ο Romain Grosjean ήταν στην 11η θέση μπροστά από τον Kimi Raikkonen, ενώ ο Kevin Magnussen έκανε μόλις 27 γύρους στη διαδικασία, με την Haas Να αντιμετωπίζει εκ νέου προβλήματα με την VF-20 και 104 γύρους στη μέρα. Στη τελευταία θέση έμεινε ο Alex Albon με τον πρωινό του χρόνο με όλους τους οδηγούς να είναι μεταξύ τους στο 1.607s.

Αποτελέσματα – Δοκιμές Βαρκελώνης, Ημέρα 6

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles