spot_img

Dorna: «Νέα άσφαλτος, αλλιώς δεν θα έρθουμε ξανά για αγώνα»

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της Dorna, Franco Uncini, δήλωσε πως η άσφαλτος ήταν η αιτία που δεν έγινε ο αγώνας του MotoGP και κάλεσε για νέα ασφαλτόστρωση.

Το Βρετανικό GP για το 2018 μόνο ως παρωδία μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς οι καιρικές συνθήκες σε συνδιασμό με την κατάσταση της πίστας, έκαναν το racing απαγορευτικό. Οι ίδιοι οι αναβάτες είπαν «όχι» σε περίπτωση βροχής, ενώ ο Tito Rabat είχε σοβαρό ατύχημα το Σάββατο που τον έστειλε στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ο Uncini μίλησε για τον λόγο τον οποίο δεν έγινε ποτέ.

Ήρθα εδώ στην πίστα, αμέσως μετά την ασφαλτόστρωση. Ήταν στα τέλη Φεβρουαρίου. Όλα ήταν καλά. Μετά από ένα μήνα, ήρθε ο Crutchlow εδώ κι επιβεβαίωσε ότι όλα ήταν τέλεια. Μετά τον Αγώνα της F1 τον Ιούλιο, συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχαν τόσα πολλά σαμαράκια. Δεν ξέρουμε το πως, αλλά η κατάσταση της ασφάλτου χειροτέρευσε ραγδαία στο διάστημα Μαρτίου-Ιουλίου. Και από την πίστα του Silverstone δεν είχαμε κάποια ειδοποίηση ότι υπάρχει πρόβλημα κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών. Η αιτία των όσων έγιναν σήμερα είναι η άσφαλτος. Με αυτές τις συνθήκες είναι βέβαιο ότι δεν θα έρθουμε για αγώνα άλλη φορά. Για να γίνει αυτό πρέπει να περαστεί νέα άσφαλτος και με τέλειο τρόπο. Ο έλεγχος της πίστας την επόμενη φορά θα είναι πιο σχολαστικός.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles