spot_img

Dovizioso: «Στη σωστή θέση τη κατάλληλη στιγμή»

Ο Andrea Dovizioso ήταν πολύ χαρούμενος μετά και την νίκη του στο Silverstone, κάτι το οποίο δεν το περίμενε τον χειμώνα.

Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati, πήρε μια φανταστική νίκη στο Βρετανικό GP, φτάνοντας τις 4 συνολικά τη φετινή σεζόν. Ο Dovi, κέρδισε στα ίσα τους αντιπάλους του, ενώ ταυτόχρονα πέρασε στην 1η θέση στη βαθμολογία των οδηγών.

Ο Dovi τόνισε, πως δεν το περίμενε να βρίσκεται σε αυτή τη θέση τον χειμώνα, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο δεν ήταν ο ταχύτερος στον αγώνα. Όμως, όπως ο ίδιος λέει, όλα ήταν θέμα timing.

Δεν περίμενα το χειμώνα ότι θα ήμουν σε τέτοια κατάσταση τώρα. Ένοιωθα άνετα. Στην αρχή έλεγξα τον αγώνα και τα ελαστικά, όπως έκαναν και ο Vinales με τον Marquez. Δεν πίεζα στο όριο. Ακολουθώντας τους, συνειδητοποίησα μερικά πράγματα όπως πως να είμαι γρήγορος στο τελευταίο κομμάτι που μέχρι χτες έχανα μισό δευτερόλεπτο και δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν ήμουν ο γρηγορότερος μέσα στον αγώνα, αλλά έφτασα στο τέλος με περισσότερη πρόσφυση στα ελαστικά. Η στρατηγική μου έκανε τη διαφορά. Ήμουν στη σωστή θέση, την κατάλληλη στιγμή. Έχουμε βρει καλή βάση για όλες τις πίστες ενώ γνωρίζω τέλεια τη μοτοσυκλέτα μου. Ξέρω πως να εκμεταλλεύομαι τα θετικά της, τη σωστή στιγμή.

Τέλος, ο Ιταλός είναι πλέον πεπεισμένος, πως είναι στη μάχη για το πρωτάθλημα, όμως δεν είναι κάτι που σκέφτεται ακόμα.

Μπορώ να πω ότι μετά από αυτή τη νίκη είμαι στη μάχη για τον Τίτλο 100%. Μέχρι σήμερα είχα ακόμα κάποιες αμφιβολίες. Είχα αμφιβολίες τόσο εγώ, αλλά και οι αντίπαλοί μου που θεωρώ ότι δεν με υπολόγιζαν τόσο πολύ. Τώρα τους έδειξα πόσο επικίνδυνος είμαι. Κέρδισα τους 4 αγώνες με 4 διαφορετικούς τρόπους και αυτό σημαίνει ότι έχουμε καλή βάση. Προσαρμοστήκαμε καλά στους κανονισμούς και στα ελαστικά. Νοιώθω τέλεια γι’ αυτό, αλλά ξέρω ότι η πίστα δεν είναι και η καλύτερη για τη μοτοσυκλέτα μας. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το πρωτάθλημα, αλλά τον κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles