spot_img

Dovizioso: «Τα ελαστικά είναι κλειδί για το πρωτάθλημα»

Ο Andrea Dovizioso μίλησε για τους παράγοντες που έφεραν την Ducati να διεκδικεί πρωτάθλημα, ενώ τόνισε πως δεν του αρέσουν τα team-orders.

O Ιταλός αναβάτης της Ducati, πήρε μια φανταστική νίκη στο Silverstone και σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Marc Marquez, πέρασε στη κορυφή της βαθμολογίας. Μάλιστα, αυτή ήταν και η 4η νίκη του στο 2017, ενώ μέχρι πέρυσι είχε συνολικά μόλις 2 σε όλη του τη καριέρα.

Τώρα, το MotoGP μεταφέρεται στο Misano, στον εντός έδρας αγώνα για τον ίδιο και την Ducati του, με τον Dovi να μιλά για το πώς έφτασε εδώ η ομάδα του.

Είμαι χαρούμενος για τα αποτελέσματά μας φέτος, που ήρθαν ως αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Η πρώτη χρονιά στην Ducati (το 2013) ήταν πολύ δύσκολα και για αυτό τώρα είναι πολύ ωραία που είμαι σ’ αυτή την κατάσταση. Η αλλαγή αυτή δεν οφείλεται μόνο σ’ εμένα. Αλλάξαμε τον τρόπο που διαχειριζόμασταν τα τριήμερα ενώ και η GP17 είναι καλύτερη από την περσινή μοτοσυκλέτα.

Στη συνέχεια, ο Ιταλός μίλησε για τον παράγοντα των team-orders, λέγοντας πως δεν του αρέσουν, ενώ μίλησε και για το δυνατό σημείο της μοτοσυκλέτας του.

Τα team orders είναι κάτι που ποτέ δεν μου αρέσει να βλέπω. Ειδικά στις μοτοσυκλέτες. Δεν μου αρέσει αυτό και δεν το σκεφτόμαστε αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι δουλεύουμε πολύ καλά, κάθε σ/κ, με τα ελαστικά και αυτό είναι το κλειδί για το πρωτάθλημα. Έχουμε καλή πρόσφυση όταν το ελαστικό είναι καινούργιο και είμαστε γρήγοροι όταν δεν πιέζουμε 100%. Μετά είναι και το ότι διαχειρίζεσαι τον αγώνα και με το μαλακό ελαστικό κι έχουμε καλή ταχύτητα χωρίς να πιέζουμε πολύ στην αρχή.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles