spot_img

Ελληνικό Πρωτάθλημα F1: Δράση, θέαμα και ποινές στο GP Αζερμπαϊτζάν

Ο έβδομος αγώνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 ήταν πέρα για πέρα συναρπαστικός, όμως οι ποινές διαμόρφωσαν το τελικό του αποτέλεσμα.

Οι στενοί δρόμοι του Μπακού επιφύλασσαν ένα δύσκολο αγώνα για τους οδηγούς, με τις επαφές να είναι σύνηθες φαινόμενο στη συγκεκριμένη πίστα. Από την εκκίνηση μάλιστα είδαμε επαφές, τόσο στη στροφή 2 αλλά και στα φρένα για τη στροφή 3.

Μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Γιώργος Σταματόπουλος με McLaren, o οποίος κληρονόμησε τη νίκη έπειτα από ποινή που δέχθηκε ο Παναγής Δρακάτος για επαφή με τον Νίκο Σηφάκη. Ο Δρακάτος επιχείρησε προσπέρασμα στη στροφή 3 στον 7ο γύρο, όμως δεν υπολόγισε σωστά και έστειλε τον αντίπαλό του στον τοίχο, ο οποίος μετά επέλεξε να εγκαταλείψει. Ως αποτέλεσμα, η ποινή 10s που δέχθηκε από τους αγωνοδίκες τον έριξαν στη 2η θέση, όμως πραγματοποίησε έναν φοβερό αγώνα. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Δημήτρης Καραφουλίδης με την Toro Rosso, ο οποίος πήρε το παρθενικό του βάθρο στο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 με μια φοβερή εμφάνιση.

Οι τελευταίοι γύροι ήταν άκρως συναρπαστικοί, μιας και είχαμε 5 οδηγούς να παλεύουν για τη τελευταία θέση στο βάθρο. Όλα ξεκίνησαν όταν στον 22ο γύρο, υπήρξε επαφή των δύο Mercedes, του Καραφουλίδη και του Μπούρχα με την Renault και τρεις οδηγοί μπήκαν να αλλάξουν αεροτομή και ελαστικά. Ο Μπούρχας είχε μείνει έξω με σπασμένη εμπρός αεροτομή στην 3η θέση όμως, έβλεπε τη διαφορά να μειώνεται δραματικά. Ο Καραφουλίδης έκανε εκπληκτικά περάσματα για να τους περάσει όλους και να ανέβει στο βάθρο, ενώ πίσω ερχόταν ο Δημήτρης Σακκάς με Racing Point και ο Παναγιώτης Βλαχόπουλος με Williams. O Σακκάς πέρασε τον Μπούρχα στη στροφή 15, ενώ στον τερματισμό είδαμε τον Βλαχόπουλο να περνά τον οδηγό της Renault κυριολεκτικά στη γραμμή, δίνοντας ένα εξαιρετικό photo-finish. Όμως, ο Σακκάς πέφτει στην 5η θέση πίσω από τον Βλαχόπουλο για επαφή που προκάλεσε με τον teammate του νωρίτερα στον αγώνα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην 7η θέση πίσω από τον Μπούρχα τερμάτισε ο Κώστας Αναστασάκης με την Mercedes, έχοντας για παρηγοριά τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, ενώ ήξερε πως μπορούσε να διεκδικήσει το βάθρο. Στην 8η θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Διαμαντής, ο οποίος είχε έναν άκρως επεισοδιακό αγώνα με τις περισσότερες επαφές που είχε να μην είναι δική του ευθύνη, όμως ανέκαμψε και πήρε πολύτιμους βαθμούς. Στην 9η θέση ολοκλήρωσε ο Γιώργος Ρέα με τη δεύτερη Mercedes, ενώ όπως και στο GP των Η.Π.Α. ο Σάκης Ζαφειρόπουλος με Alfa Romeo εκμεταλλεύτηκε αυτή τη φορά τις ποινές χρόνου του Κοσμά Μπάλλα, για να πάρει τον τελευταίο βαθμό.

Ο οδηγός της Haas τερμάτισε εν τέλει στην 11η θέση, μπροστά από τον Θάνο Χουσίδη στο ντεμπούτο του με την Ferrari, μπροστά από τους Γιάννη Ψαρρό με Williams και Ανδρέα Αναγνωστόπουλο με Renault.

H πίστα δεν συγχώρησε τα λάθη των οδηγών, με τη στροφή 15 να μετρά δύο εγκαταλείψεις, στους Μαρίνο Κατσαμπούμη με Ferrari και Αλέξανδρο Μεταξάκη με Alfa Romeo. Οι δύο άλλες εγκαταλείψεις ήταν των δύο Red Bull, με τους Γιώργο Παρασκευά και Νίκο Σηφάκη να έχουν έναν αγώνα που θα ήθελαν να ξεχάσουν.

Αξίζει να αναφερθούμε και τους Σπύρο Γιαννιτσέλη με Toro Rosso και Αποστόλη Κουνάβη με Haas, οι οποίοι λόγω άγνωστου προβλήματος σύνδεσης δεν κατάφεραν να αγωνιστούν στο GP του Αζερμπαϊτζάν. Είμαστε σίγουροι πως θα έδιναν μεγάλες μάχες και θα σας προσέφεραν άπλετο θέαμα. Τους περιμένουμε με αγωνία στον επόμενο σταθμό από το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1, διότι άξιζαν μια θέση στον αγώνα του Μπακού.

Δείτε το φοβερό GP Αζερμπαϊτζάν από την πίστα του Μπακού στο παρακάτω βίντεο.

Βαθμολογία Οδηγών

1 Γιώργος Σταματόπουλος McLaren 119
2 Κωνσταντίνος Αναστασάκης Mercedes 77
3 Σπανιάς Ιωάννης* Red Bull 59
4 Δημήτρης Καραφουλίδης Toro Rosso 56
5 Παναγής Δρακάτος * Renault 52
6 Νίκος Σηφάκης Red Bull 51
7 Γιώργος Ρέα Mercedes 42
8 Παναγιώτης Βλαχόπουλος Williams 36
9 Παναγιώτης Μπούρχας Renault 35
10 Παναγιώτης Διαμαντής Racing Point 32
11 Δημήτρης Σακκάς* Racing Point 22
12 Σάκης Ζαφειρόπουλος Alfa Romeo 9
13 Γιώργος Σκοδριανός Racing Point 6
14 Σπύρος Γιαννιτσέλης Toro Rosso 6
15 Δημήτρης Μαυρογιώργης* Williams 4
16 Μαρίνος Κατσαμπούμης Ferrari 3
17 Δημήτρης Ζήσης* Racing Point 2
18 Αλέξανδρος Μεταξάκης Alfa Romeo 1
19 Κοσμάς Μπάλλας Haas 1
20 Γιώργος Παρασκευάς Red Bull 1
21 Γιάννης Γεράνιου Haas 0
22 Δημήτρης Καραντζιάς Ferrari 0
23 Αντρέας Αναγνωστόπουλος Renault 0
24 Ιωάννης Ψαρρός Williams 0
25 Αλέξανδρος Αθανασόπουλος McLaren 0

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles