spot_img

Δύσκολα θα αγωνιστεί στο Le Mans το 2018 ο Alonso

O Fernando Alonso, μπορεί να θέλει να κατακτήσει το Triple Crown, όμως Porsche και Toyota δεν φαίνεται να έχουν κενή θέση στο lineup τους.

Ο Ισπανός θα αγωνιστεί φέτος στο Indy 500 με την ομάδα της Andretti με μονοθέσιο στα χρώματα της McLaren. O Alonso, βλέπει πως η κατάσταση στην F1, δεν του επιτρέπει να διεκδικεί νίκες και πρωταθλήματα προς το παρόν, οπότε στρέφεται παράλληλα και σε άλλες μορφές αγώνων.

Το 2014 μάλιστα, είχε πάρει αρνητική απάντηση από την Ferrari να αγωνιστεί στις 24H του Le Mans στην κατηγορία GTE-Pro, ενώ το 2015 η Honda και ο Ron Dennis δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί με την Porsche στην LMP1. Από τότε, ο Ισπανός έχει κρατήσει επαφές με την Γερμανική ομάδα, όμως εάν δεν παρατάξει ένα τρίτο LMP1, δύσκολα θα τον δούμε στον θρυλικό αγώνα.

Ο επικεφαλής της Porsche, Andreas Seidl, απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Ισπανός να πάρει θέση βασικού οδηγού στα δύο αγωνιστικά της ομάδας του.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει συμφωνία. Έχουμε μόνο δύο αυτοκίνητα και δεν βλέπω να υπάρχει κάποια αλλαγή για του χρόνου. Με τους έξι οδηγούς που έχουμε είμαστε πολύ χαρούμενοι. Σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμα. Θα ήταν πιο εύκολο το 2015 με το τρίτο αγωνιστικό. Ήμασταν σε συζητήσεις τότε, αλλά δεν μας βγήκε τελικά. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές τώρα. Έχουμε έξι οδηγούς που έχουν συμβόλαιο με εμάς. Είμαστε προς το παρόν πολύ ευχαριστημένοι με αυτούς που έχουμε».

Από την άλλη, ο τεχνικός διευθυντής της Toyota, είπε πως ο μόνος τρόπος να πάρουν τον Alonso είναι αποκλειστικά για το Le Mans και μόνο εάν δεχθεί γενναία μείωση στον μισθό του.

«Πιστεύω, με μια μεγάλη μείωση στον μισθό του θα είναι εφικτό μόνο για το Le Mans. Αν το μόνο που θέλει είναι η νίκη. Το εάν και πότε θα έρθει στο Le Mans είναι άγνωστο, αλλά είμαι σίγουρος πως θα έρθει για την νίκη».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles