spot_img

“Έκλεισε” τον James Key η McLaren

H McLaren φαίνεται πως θα πραγματοποιήσει μια από τις καλύτερες μετεγγραφές στο τεχνικό της τμήμα, παίρνοντας τον James Key από την Toro Rosso.

H ομάδα του Woking έχει ξεκινήσει μια φάση αναδιοργάνωσης ώστε να επιστρέψει σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο τα επόμενα χρόνια, με τις αποχωρήσεις να είναι ήδη αρκετές, ενώ οι αφίξεις έχουν ξεκινήσει ήδη.

Αρχικά είδαμε τον υπεύθυνο για τη παραγωγή του σασί, Tim Goss να αποχωρεί, ενώ και ο επικεφαλής της ομάδας, Eric Boullier ανακοίνωσε την παραίτηση του νωρίτερα μέσα στον μήνα. Επιπλέον, ο επικεφαλής μηχανικός της ομάδας, Matt Morris αναμένεται να αποχωρήσει από την ομάδα σύντομα.

Η McLaren αντέδρασε άμεσα και είδαμε την άφιξη αρχικά του Gil de Ferran και ένα νέο σχηματισμό στον τρόπο λειτουργίας της αγωνιστικής ομάδας. Έκτοτε, ο Zak Brown έψαχνε για ένα δυνατό όνομα ώστε να ενισχύσει το τεχνικό επιτελείο του και παρά το γεγονός πως δεν έχει επιβεβαιωθεί η συμφωνία με τον Key, η πληροφορίες μιλούν για “done deal”.

O Key είναι ίσως ο πιο σημαντικός άνθρωπος της Toro Rosso και για αρκετούς θεωρείται ως ένας από τους πιο ταλαντούχους στο paddock. O 46χρονος ξεκίνησε την καριέρα του στην Jordan το 1998 και έπειτα από θητείες στις Midland, Spyker, Force India & Sauber πήγε στην Toro Rosso το 2012 και η φήμη του να κάνει εντυπωσιακή δουλειά με ένα πολύ μικρό budget έχει μεγαλώσει αρκετά. Το γεγονός όμως πως παρέμεινε στην ιταλική ομάδα και δεν πήρε προαγωγή για την Red Bull ίσως είναι και ένας παράγοντας που έπαιξε ρόλο στην μετεγγραφή του στην McLaren.

Ο Key αναμένεται να αναλάβει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή, όμως ακόμα είναι άγνωστο το πότε θα αναλάβει καθήκοντα του στην McLaren.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles