spot_img

Έκτακτο: Ένσταση της Renault κατά της Racing Point

Η Renault εξέδωσε επίσημη διαμαρτυρία για τα δύο μονοθέσια της Racing Point μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα της χρονιάς στο Red Bull Ring.

H γαλλική ομάδα κατηγορεί αυτή του Silverstone και παρέθεσε στους αγωνοδίκες την ένστασή της, με την οποία πιστεύει πως τα μονοθέσια των Lance Stroll και Sergio Perez παραβιάζουν τα άρθρα 2.1, 3.2, το παράρτημα 6 στη παράγραφο 1, 2(a) και 2(c) των αγωνιστικών κανονισμών της Formula 1.

H ένσταση εστιάζει πως μια ομάδα της Formula 1 πρέπει να σχεδιάζει το δικό της μονοθέσιο για να αγωνιστεί. Επιπλέον, με βάση τις αναφορές σε συγκεκριμένα μέρη του μονοθεσίου που έχουν σχεδιαστεί πρέπει να είναι από την ίδια την ομάδα και όχι από τον λεγόμενο “third party supplier”. Τα λεγόμενα αυτά μέρη, δεν μπορούν να αγοραστούν από άλλη ομάδα.

Ουσιαστικά η διαμαρτυρία της Renault, αμφισβητεί πως ορισμένα μέρη του μονοθεσίου έχουν σχεδιαστεί από την ίδια την Racing Point και αυτό αποτελεί παραβίαση των κανονισμών των οποίον περιέλαβε στην ένσταση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η απόδοση της Racing Point στον δεύτερο αγώνα της Αυστρίας, ήταν εντυπωσιακή, με τον Perez να έχει τον ρυθμό να περάσει ακόμα και τον Alex Albon για την 4η θέση. Όμως μια επαφή που του έσπασε την εμπρός αεροτομή, τον περιόρισε στην 6η θέση, μπροστά από τον teammate του, Lance Stroll.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles