spot_img

Ένα τσουβάλι λεφτά για τρία FP1 στη Williams

Η Williams ανακοίνωσε ακόμα έναν αναπληρωματικό οδηγό για το 2020, φτάνοντας το δυναμικό της στους 5 μήπως γεμίσουν τα ταμεία.

Η ομάδα του Grove είχε τη χειρότερη σεζόν της ιστορίας της το 2019, όπου σκόραρε έστω και με τον αποκλεισμό των δύο Alfa Romeo μόλις 1 βαθμό σε 21 αγώνες. Επιπλέον, είχε μακράν το χειρότερο μονοθέσιο στους 20 από τους 21 αγώνες και δεν έδειξε κανένα ίχνος ανάκαμψης ή διάθεσης να αποδείξει πως είναι πλέον σοβαρή ομάδα.

Το οδηγικό της δίδυμο για το 2020 αποτελείται από τον πρωταθλητή της Formula 2 του 2018, George Russell, ο οποίος είναι ένας πολύ γρήγορος οδηγός και φυσικά έρχεται με τις ευχές και τους κινητήρες της Mercedes. Δίπλα του θα έχει τον μοναδικό rookie στο grid, Nicholas Latifi, ο οποίος πήρε τη 2η θέση στην F2 το 2019 και έρχεται με ένα πολύ μεγάλο πακέτο χορηγιών, κάτι που καλύπτει τις βασικές ανάγκες της ομάδας. Ήδη ο Καναδός έχει φέρει τρεις χορηγίες στην ομάδα.

Όσον αναφορά τους υπόλοιπους οδηγούς, η Williams ανακοίνωσε πως οδηγός εξέλιξης θα είναι ο Dan Ticktum, o οποίος δεν έχει και το καλύτερο παρελθόν στις μικρές κατηγορίες και πέραν τις δύο νίκες στο Macau δεν έχει καταφέρει κάτι άλλο. Το 2019 εκδιώχθηκε από το πρόγραμμα νέων οδηγών της Red Bull και θα περάσει το 2020 στην F2 και στον προσομοιωτή της Williams.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

H Jamie Chadwick ήταν η δεύτερη οδηγός που ανακοινώθηκε για το 2020. Η νεαρή Βρετανίδα είναι η πρωταθλήτρια του W Series για το 2019 και έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα ταχύτητας. Όμως, παρά τη παραμονή της, θα αφοσιωθεί σε ρόλο προσομοιωτή μόνο, ενώ στα GP θα έχει αρκετές κάμερες γύρω της.

Τέλος, έγινε γνωστό πως ο Ισραηλινός Roy Nissany θα έχει τον ρόλο δοκιμαστή στην ομάδα το 2020. Ο 25χρονος οδηγός που ανήκει σε χαμηλές κατηγορίες δυναμικότητας έχει μαζί του ένα τσουβάλι που υπολογίζεται κοντά στα 10 εκατομμύρια. Μαζί με το πακέτο αυτό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το νέο μονοθέσιο της Williams σε 3 FP1, ενώ θα περάσει και από τον προσομοιωτή. Επιπλέον, θα περάσει τη χρονιά του αγωνιζόμενος στη Formula 2.

Στο 2020 βλέπουμε μια ιστορική ομάδα όπως η Williams να προτιμάει τα τσουβάλια με τα χρήματα των κάθε pay-driver και δεν δίνει την ευκαιρία σε οδηγούς όπως η Chadwick, η οποία μπορεί να μην είναι προϊόν Formula 1 σε ικανότητα, όμως φαίνεται από μακριά πως είναι μια οδηγός που μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα στη καριέρα της. Οι ευχές όλων είναι φυσικά να κατασκευάσουν ένα αξιοπρεπές μονοθέσιο για τη φετινή σεζόν, πριν τα πράγματα γίνουν χειρότερα για μια από τις πιο αγαπημένες ομάδες του grid.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles