spot_img

Ένσταση της Red Bull κατά του συστήματος DAS της Mercedes

Η Red Bull Racing λίγο μετά τη λήξη της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του GP Αυστρίας εξέδωσε επίσημη διαμαρτυρία για την νομιμότητα του συστήματος DAS της Mercedes.

Πίσω στις χειμερινές δοκιμές, είδαμε για πρώτη φορά το πρωτοποριακό σύστημα DAS ή Dual-Axis Steering System, όταν οι Lewis Hamilton και Valtteri Bottas τραβούσαν το τιμόνι της W11. Ως αποτέλεσμα, η γωνία των εμπρός τροχών άλλαζε, κάτι το οποίο άφησε τους πάντες στα paddock άφωνους. Η Mercedes από την μεριά της υποστήριξε πως το σύστημα αυτό εξελίχθηκε με τις συμβουλές νομιμότητας της FiA και υποστηρίζει πως είναι νόμιμο.

Στις ελεύθερες δοκιμές του GP Αυστρίας, η Mercedes χρησιμοποίησε το εν λόγω σύστημα και αυτό πυροδότησε τις υπάρχουσες εξελίξεις. Η Red Bull ήταν έτοιμη να κάνει ένσταση από το GP Αυστραλίας, το οποίο όμως δεν διεξήχθη ποτέ και η όλη ιστορία πήρε παράταση για την Αυστρία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σύμφωνα με την Red Bull, το DAS της Mercedes παραβιάζει τα Άρθρα 3.8 και 10.2.3 των Τεχνικών Κανονισμών της Formula 1, τα οποία απαγορεύουν κινητά αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως επίσης και αλλαγές στο σύστημα ανάρτησης ενώ το μονοθέσιο είναι σε κίνηση.

Η FiA ήδη έχει απαγορέψει την χρήση του DAS αρχής γενομένης του 2021, επικαλούμενη θέμα κόστους. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσουν οι αγωνοδίκες του GP Αυστρίας και κατά πόσο θα επηρεαστεί η Mercedes από την απόφασή τους.

Update

Οι αγωνοδίκες αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους, μέχρι το Σάββατο πριν την έναρξη του FP3.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles