spot_img

Επίσημα εκτός WEC και LMP1 η Porsche

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Porsche αποφάσισε πως το 2017 θα είναι η τελευταία της χρονιά στο WEC και στην LMP1.

H γερμανική εταιρία μετά από πολύ καιρό γεμάτο φήμες και διαρροές, επιβεβαίωσε την αλλαγή βλέψης της στα μηχανοκίνητα σπορ. Το διοικητικό συμβούλιο λοιπόν, αποφάσισε πως η Porsche θα μπει στην Formula E από το 2019, ενώ θα αυξηθεί η δραστηριότητά της στις GT κατηγορίες.

Με αυτή την εξέλιξη, η Toyota μένει μόνη της στην LMP1 ως κατασκευαστής και αυτό δημιουργεί ερωτηματικά όσον αναφορά το μέλλον της κατηγορίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σήμερα κιόλας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στo TMG μετά και τα σημερινά νέα.

H Porsche ανακοίνωσε την επιστροφή της στην LMP1 το 2011 και πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στην κατηγορία το 2014. Την ίδια χρονιά, κατέκτησε και την πρώτη της νίκη στις 6H του Sao Paulo. Στην παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία, η 919 Hybrid κατέκτησε 15 νίκες σε 29 αγώνες, 3 συνολικά συνεχόμενες νίκες στις 24H του Le Mans και δύο πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών.

Ο κύριος λόγος αποχώρησης της Porsche, είναι το τεράστιο μπάτζετ που χρειάζεται ένας κατασκευαστής για να συμμετάσχει στη κατηγορία.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles