spot_img

Επίσημο: Ακυρώνεται ο αγώνας του WEC στο Sebring

Το WEC ανακοίνωσε, μετά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, πως τα 1000 Μίλια του Sebring πρέπει να ακυρωθούν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έβγαλε διάγγελμα το βράδυ της Τετάρτης σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας του κορονοϊού και ανακοίνωσε πως για 30 ημέρες απαγορεύονται να εισέλθουν στη χώρα άτομα από την Ευρώπη. Αυτό ήταν το χειρότερο σενάριο για το WEC, καθώς η πλειοψηφία των οδηγών και του προσωπικού δεν είχε ταξιδέψει ακόμα προς τη Φλόριντα όπου βρίσκεται το Sebring.

Επιπλέον, πολλοί οδηγοί και ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού έμαθε για την ακύρωση του αγώνα αφού προσγειώθηκε στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο σίγουρα δεν ήταν ευχάριστο. Μετά το διάγγελμα του Προέδρου Trump, ο CEO του WEC, Gerard Neveu είχε απευθείας συνομιλία με τον John Doonan, Πρόεδρο της IMSA και αποφασίστηκε από κοινού πως τα 1000 Μίλια του Sebring πρέπει να ακυρωθούν.

Με την εξέλιξη αυτή, η κοινή συνέντευξη Τύπου μεταξύ της IMSA και του WEC-ACO για τους κοινούς κανονισμούς στη κορυφαία κατηγορία, όπως και τη νέα LMDh ακυρώνεται προς το παρόν. Η απουσία του WEC δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα επηρεάσει τις 12H του Sebring που θα ακολουθούσε τον αγώνα του WEC την Κυριακή στις 21 Μαρτίου. Δεν αποκλείεται λοιπόν να έχουμε εξελίξεις στο θέμα αυτό από την IMSA, 10 ημέρες πριν τον θρυλικό αγώνα.

Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση του WEC, εδώ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles