spot_img

Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 8 αγώνες της F1 για το 2020

Η F1 αποκάλυψε τους οκτώ πρώτους αγώνες που θα διεξαχθούν το 2020 επί ευρωπαϊκού εδάφους, με εκκίνηση στις 5 Ιουλίου.

Η F1 μαζί με τις FIA και Liberty Media εργάστηκαν πολύ σκληρά, ώστε να μπορέσουν να διαμορφώσουν ένα πρόγραμμα, με το οποίο θα μπορέσει το σπορ να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Η πανδημία του Covid-19 έχει στερήσει τους αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως πλέον μπαίνουμε σε μια διαδικασία επιστροφής στη κανονικότητα. Με τη σημερινή ανακοίνωση, η επιστροφή της Formula 1 βρίσκεται μόλις έναν μήνα μακριά.

Όπως ήδη γνωρίζαμε από τις πρώτες ανακοινώσεις του Chase Carrey, το πρωτάθλημα του 2020 θα ξεκινήσει το τριήμερο 3-5 Ιουλίου στην Αυστρία και το Red Bull Ring, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα ακολουθήσει ο δεύτερος αγώνας στην ίδια πίστα. Το GP Ουγγαρίας θα είναι ο τρίτος αγώνας σε τρεις εβδομάδες το τριήμερο 17-19 Ιουλίου.

Έπειτα θα ακολουθήσουν δύο αγώνες στη πίστα του Silverstone, με τον πρώτο να είναι το τριήμερο 31 Ιουλίου με 2 Αυγούστου. Μάλιστα, ο δεύτερος αγώνας θα είναι αφιερωμένος στη συμπλήρωση 70 χρόνων του σπορ. Ο έκτος αγώνας του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη για το GP Ισπανίας στις 14-16 Αυγούστου, πριν ακολουθήσει ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων.

Το GP Βελγίου στη πίστα του Spa-Francorchamps θα πραγματοποιηθεί στις 28-30 Αυγούστου, ενώ θα ακολουθήσει το GP Ιταλίας στις 4-6 Σεπτέμβρη, ολοκληρώνοντας τους πρώτους 8 αγώνες του πρωταθλήματος.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η ανακοίνωση ολόκληρου του προγράμματος για το 2020, καθώς η κατάσταση με τον Covid-19 δεν επιτρέπει ολόκληρη την αποκάλυψη. Πολλά μπορούν να αλλάξουν όσον αναφορά τους αγώνες εκτός Ευρώπης, οπότε ορθώς η F1 προχωράει στην ανακοίνωση πως το πρωτάθλημα του 2020 θα ξεκινήσει. Στόχος, όπως έχουμε αναφέρει και πάλι, είναι 15-18 αγώνες ενώ σύμφωνα με τους αγωνιστικούς κανονισμούς, για να υπάρξει πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθούν 8 αγώνες.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles